Ambasador Srbije Vladimir Božović nepoželjan u C. Gori

Objavljeno: 28.11.2020. 17:18 Izmenjeno: 29.11.2020. 11:28

Skandal: Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i od njega zatraženo da napusti Crnu Goru. Beograd uzvratio recipročnom merom. Proterivanje ambasadora Srbije su „poslednji trzaji antisrpske politike odlazećeg režima“, rekao jedan od lidera DF Milan Knežević.

Iz resora odlazećeg ministra Srđana Darmanovića saopšteno je da je ambasador Božović proglašen nepoželjnim sa obrazloženjem da je juče, kako navode, nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Time je, smatraju, srpski diplomata još jednom na „najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“.

Prema tumačenju crnogorskog MSP-a, Božović je to učinio nakon dužeg i, kako tvrde, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Knežević:Poslednji trzaji odlazećeg režima u Crnoj Gori

Proterivanje ambasadora Srbije Vadimira Božovića iz Crne Gore su „poslednji trzaji antisrpske politike odlazećeg režima“, rekao je večeras jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

„Naša sloga biće poraz vragu!“ poručio je Knežević, povodom odluke crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova da ambasadora Vladimira Božovića proglasi nepoželjnim i zatraži da napusti Crnu Goru, preneo je podgorički portal Borba.

Mandić:Proterivanje stepen očajanja odlazeće vlasti u CG

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, izjavio je večeras da odluka o proterivanju ambasadora Srbije iz Crne Gore pokazuje „stepen očajanja u kome se nalazi odlažeći režim“ Mila Ðukanovića i Duška Markovića.

Mandić je izjavio Tanjugu da je ambasador Vladimir Božović juče izrekao onu istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori.

To, ističe Mandić, treba da mu služi na čast, jer da je nešto drugo rekao, i to vreme i dogadaje drugačije ocenio, zamerio bi mu njegov narod.

„Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos“, naveo je Mandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina sa kišom

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 21°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana