Ambasada Izraela donirala 350 paketa građanima Savskog venca Tanjug

Objavljeno: 14.04.2020. 12:24 Izmenjeno: 14.04.2020. 13:32

Ambasada Izraela u Srbiji donirala je 350 paketa pomoći građanima Savskog venca starijim od 65 godina koji imaju najniža primanja, a pakete će im tokom dana dostaviti volonteri Savskog venca i tim Ambasade.

 

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam kaže da su odabrali opštinu Savsku venac zbog dobre saradnje sa predstavnicima te opštine, ali i zbog toga što se rezidencija Ambasade nalazi na Savskom vencu, te su građani kojima dodeljuju pakete njihove komšije.

„Ljudi kojima doniramo pakete su naše komšije koje svakodnevno srećemo u supermarketima, bankama, dok šetaju pse“, rekla je Fišer Kam.

Ističe da su humanitarni paketi pomoć Ambasade Izraela koji su pripremljeni u saradnji sa Izraelskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (MASHAV).

„Donirali smo pakete najrizičnijim grupama, pre svega penzionerima koju su već tri nedelje kod kuće u izolaciji“, navela je Fišer Kam i poželela svim građanima Srbije dobro zdravlje, čestitala Vaskrs pravoslavnim vernicima u našoj zemlji, kao i jevrejskoj zajednici Pesah.

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović zahvalila je Ambasadi Izraela na nesebičnoj pomoći građanima Savskog venca u vreme kada se i Izrael, kao i ostatak sveta, bori protiv virusa korona.

„Oni su uspeli da izdvoje sredstva i pomognu nama. Pomoć koju danas primamo je primer dobre saradnje i zajedničke borbe protiv virusa korona naše dve zemlje, opštine i Ambasade, ali i saradnje naša dva predsednika. Trudićemo se da budemo dobri partneri i da gajimo naše partnerske odnose i u budućnosti“, rekla je Vujović.

Ističe da su u paketima prehrambeni proizvodi i sredstva za higijenu, a pakete će im dostaviti volonteri Savskog venca.

Vujović je podsetila starije sugrađane da kol-centar Savskog venca i volonteri rade svakodnevno, te apelovala na njih da ostanu kod kuće čak i u terminima kada su dozvoljeni za nabavku, jer će im volonteri dostaviti sve nehophodne namirnice i sve što budu tražili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana