Akcija suzbijanja komaraca na javnim površinama Beoinfo

Objavljeno: 08.06.2021. 12:56 Izmenjeno: 08.06.2021. 18:08

JKP „Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine će sutra sprovesti mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se vršiti od 19 do 24 časa i obuhvatiće Zvezdarsku šuma, Novo groblje, Šumice, Adu Huju, Višnjicu uz Dunav do Suve Stene, Adu Ciganliju, Makiš koloniju, Ratno ostrvo i Konjički klub „Banatska”, Novo Bežanijsko groblje, SC „Surčin”, naselje Soko salaš, Barajevo ” jezero Duboki potok, naselje Lisović, Barajevo naselje Baćevac, Barajevo naselje Meljak, Vračar 1, Ulicu Indire Gandi, Sinjsku, Braće Srnić, Lekino brdo, Šumice, Braće Jerković, Medaković, od Tabanovačke do Vitanovačke, od Vitanovačke ul. do Kružnog puta Voždovac, Vračar 2, Vračar 3, Vračar 4, Botaničku baštu, naselje Profesorska kolonija i Hadžipopovac, Slavujev venac, Đeram, Lion, Mirijevo 3 i 4, Stari grad, Gornji Kalemegdan, od Mosta na Adi ka Sajmištu, Beograd na vodi i Donji Kalemegdan.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe „Gradske čistoće”, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Koristići se preparat koji je registrovan u Ministarstavu za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se upotrebljava prema uputstvu proizvođača.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana