Akcija suzbijanja nelegalne ulične prodaje

Objavljeno: 01.03.2016. 10:31 Izmenjeno: 01.03.2016. 10:31

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove prošle nedelje primljene su 353 prijave građana i formirana ukupno 752 predmeta.

Doneta su 183 rešenja kojima je naloženo uklanjanje utvrđenih nedostataka iz svih oblasti inspekcijskog nadzora, podneto je 19 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izrečene su tri novčane kazne zbog neizvršenja rešenja, izdata su 44 prekršajna naloga, a po ranije izdatim prekršajnim nalozima naplaćeno je 20.000 dinara. Po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka inspektora ovog sekretarijata, izvršena je naplata od 163.000 dinara.

– Nastavljena je akcija na suzbijanju nelegalne ulične prodaje i kontrole komunalnog reda oko pijace „Banjica“, a počela je i akcija na suzbijanju nelegalne prodaje na prostoru oko pijace „Skadarlija“. Mobilna ekipa od dva inspektora, bez asistencije Komunalne policije, obilazila je pijace „Vidikovac“, „Skadarlija“, „Banjica“, „Zvezdara“, kao i ulice Kameničku, Požešku i Bulevar oslobođenja, sa ciljem suzbijanja nelegalne ulične prodaje – rekla je gradska sakretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić.

Prema njenim rečima, inspektori drumskog saobraćaja ovog sekretarijata, uz asistenciju patrole Komunalne policije, izvršili su kontrolu rada auto-taksi prevoznika, sa prioritetnim zadatkom suzbijanja rada neregistrovanih taksi prevoznika i taksi prevoznika registrovanih van teritorije grada Beograda. Tokom akcije, u prekršaju su zatečena tri taksi preduzetnika sa taksi dozvolama Grada Beograda koji su obavljali auto-taksi delatnost bez važeće potvrde i njima su izdata rešenja o otklanjanju utvrđenog nedostatka u zadatom roku.

– JKP ,,Parking servis“ je uklanjalo nepropisno parkirana vozila. Uklonjeno je 21 vozilo, 10 sa javnih zelenih površina, devet sa javnih površina i dva havarisana vozila – naglasila je Panićeva i dodala da je kontrolisana i buka u kafićima i da su doneta rešenja kojima se zabranjuje upotreba muzičkih uređaja.

Ona je dodala da je izvršena kontrola objekata javnog osvetljenja u Takovskoj, na Zelenom vencu, u Ulici kneza Miloša, Bulevaru vojvode Mišića, Kirovljevoj, Požeškoj, Đorđa Ognjanovića, Žarkovačkoj, Repiškoj i Trgovačkoj ulici, kao i kontrola na 10 gradskih grobalja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana