Akcija prikupljanja pomoći za izgradnju crkve Svete Trojice

Objavljeno: 31.07.2019. 15:52 Izmenjeno: 31.07.2019. 15:52

Crkva Svete Trojice nalazi se u ulici Gospodara Vučića broj 89. U septembru mesecu 2018. godine počela je izgradnja novog zdanje. Obnova Crkve pokrenuta je akcijom pod sloganom „Jedna cigla novi hram“. Zamisao akcije je da svako, ko može, priloži za jednu ciglu i da se zajedničkim snagama podigne crkva kao zaveštanje budućim pokolenjima.

Neobična crkva sa još neobičnijom istorijom. U Ulici gospodara Vučića svim Vračarcima poznato je da se u čuvenom letnjikovcu vojvode Bojovića od 1922. zapravo, nalazi crkva Svete Trojice.

Pošto nije u potpunosti zadovoljavala potrebe jednog hrama, dugo je postojala ideja za njenom obnovom. Konačno, stvorila se mogućnost za takvu realizaciju.

Obnova hrama pod sloganom „Jedna cigla novi hram“ počela je od leta 2018 godine. Za samu opštinu Vračar to je jedan od važnih projekata, jer unapređuje taj deo Beograda i približava ga građanima, podseća predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Starešina crkve protojerej-stavrofor Milan Topić kaže da je konverzija zemljišta, kao prva faza u radu, izvedena pre 10 godina.  Prvo je izgrađen parohijski dom koji je završen 2017. godine. U njegovoj sali se trenutno održavaju službe.

Da bi sve teklo po planu, građani Beograda i dalje mogu da doniraju izgradnju hrama. Starešina crkve podseća da će u uplati za Info stan za avgust mesec postojati i posebna uplatnica za hram Sv. Trojice i poziva sve vernika i ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima i željom prilogom pomognu završetak ovih radova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: -1°C
Min: -5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana