Akcija doniranja kose za decu obolelu od raka Tanjug

Objavljeno: 11.09.2020. 11:46 Izmenjeno: 11.09.2020. 11:46

Udruženje roditelja dece obolele od raka „Uvek sa decom“ organizuje akciju doniranja kose, kako bi se napravile perike od prirodne kose za decu obolelu od raka.

Akcija počinje sutra, 12. septembra, od 12 sati u frizerskom salonu u Vojvode Stepe 133.

Akcija nosi naziv “Da moja kosa bude tvoja kosa”, a zbog epidemioloških mera i stanja u državi broj ljudi je ograničen i neophodno je da se unapred zakaže termin preko udruženja http://www.sadecom.org.rs.

„U dugogodišnjem radu sa decom lečenom u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, shvatili smo koliko je gubitak kose veliki šok za svu decu koja u procesu lečenja kancera ostanu bez kose, a posebno za devojčice“, kaže Mileva Ličina, iz Udruženja „Uvek sa decom“.

Perike će se izrađivati od priprodne kose i po posebnoj metodi kako bi koža glave mogla da diše. Inače perike od prirodne kose su skupe i često porodice nisu u mogućnosti da ih kupe ze dete.

Za doniranje potrebno je 15 santimetara zdrave kose, a kosa može biti i farbana. Šišanje je besplatno.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije godišnje se leči 100 dece, sva se leče od sarkoma, to su najteži oblici raka, a kao posledice lečenja najčešće su trajni invaliditeti.

One Response to “Akcija doniranja kose za decu obolelu od raka”

  1. Brankica каже:

    Postovani,imam dve pletenice,stare 35 godina,tacnije kada sam imala 6 godina,osisana sam i ostale su mi pletenice za uspomenu.Interesuje me,da li primate donaciju,obzirom da je toliko stajala kosa.Pletenice su zdrave i izgledaju kao da su sada osisane,ocuvano je.Srdacan pozdrav,Brankica Milanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana