AKB bira novog predsednika 13. maja ili 10. juna ? Tanjug

Objavljeno: 08.04.2017. 14:55 Izmenjeno: 08.04.2017. 14:55

Da li će se izbori za novog predsednika i sve organe Advokatske komore Beograd (AKB) održati 13. maja kako je to danas određeno na vanrednoj skupštini jednog dela advokata iz Beograda ili 10. juna kako je to predvideo Upravni odbor AKB još nije izvesno, jer su beogradski advokati podeljeni su u dva tabora.

 

Naime, predsednik AKB Slobodan Šoškić je doneo odluku o održavanju redovne skupštine 22. aprila, a UO komore je odredio 10. jun za izbornu skupštinu, objavljeno je na sajtu komore.

Sa druge strane advokati i kandidati za novog predsednika AKB Zora Dobričanin Nikodinović, Goran Ninić i Jugoslav Tintor su 24. februara je predali inicijativu sa potpisima 576 članova AKB za sazivanje vanredne skupštine.

Kako, prema njihovim navodima, predsednik AKB nije bio sazvao vanrednu skupštinu u roku od 30 dana od podnošenja inicijative, oni su u skladu sa Statutom beogradske Komore sazvali vanrednu skupštinu koja je danas održana u Domu sindikat, i koja je odlučila da se izborna skupština održi 13. maja.

Na izbornoj skupštini treba da se izaberu predsednik AKB, njegov zamenik, članovi Upravnog odbora, disciplinski tužioci i sud, kao i delegati u skupštini Advokatske komore Srbije.

Mandati aktuelnom rukovodstvu istekli još 2014. godine, pa je vanderdna skupstina advokata zahteva hitan izbor novih ligitimnih predstavnika tog profesionalnog udruženja.

Izbori za nove ograne nisu mogli da se održe u protekle tri godine zbog brojnih nesuglasica advokata unutar beogradske komore, odnsno stalno sud odlagani.

Izbor legitimnih predstavnika AKB neophodan je radi održavanja izbora za nove organe Advokatske komore Srbije, kojima su mandati takođe istekli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana