Ahmeti: Nuđena mi je podela Makedonije, ali sam je odbio Tanjug

Objavljeno: 17.01.2020. 11:54 Izmenjeno: 17.01.2020. 11:54

Lider albanske vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji DUI, Ali Ahmeti, izjavio da mu je u prošlosti bila nuđena podela Makedonije po etničkim linijama, ali da ju je, kako kaže, ekspresno odbio.

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istakao da bi svaka podela Severne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

„Imao sam ponudu lidera veliki političkih stranaka za podelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podela ove zemlje bi bila štetna. Veoma štetna za Albance, ali i za Makedonce“, naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC News.

Rekao je i da nije moguće deliti neke stvari „nožem“ i da bi, da se dogodilo, to uticalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, „što bi otvorilo nove rane“.

„Mi nismo prihvatili podelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Univerzitet, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole“, zaključio je Ahmeti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana