AFP: Više desetina migranata probilo makedonsku granicu Tanjug

Objavljeno: 24.04.2016. 09:12 Izmenjeno: 24.04.2016. 09:23

Više desetina migranata uspelo je u pokušaju da ilegalno pređu granicu iz Grčke u Makedoniju, koja je zatvorena od februara, izvestila je danas agencija Frans Pres.

Fotoreporter te agencije je video grupu migranata u Đevđeliji, koja se nalazi sa makedonske strane granice, nasuprot grčkom Idomeniju, gde više od 10.000 migranata već nedeljama boravi u lošim uslovima usled zatvaranja granica na takozvanoj balkanskoj migrantskoj ruti.

Fotoreporter AFP, koji je putovao sa grupom novinara, video je jednu osobu kako „iskače iz grmlja“ pred vozilo.

„Zatim sam video još dvojicu ili trojicu, pa njih 50 kako sedi u žbunju“, rekao je on, procenivši da ima još „puno njih“ u toj grupi.

Da bi stigli do Đevđelije, migranti su od Idomenija putovali tri sata, a između ostalog su morali da pređu i reku.

Grupa migranata, među kojima je bilo „mnogo žena, dece, pa čak i žena koja je nosila mačku“, zatim je nestala iz vidokruga novinara, rekao je fotoreporter, dodajući da su oni izgledali uplašeno i umorno.

Policija u Skoplju je negirala da zna išta o tom incidentu.

„Nemam takve informacije. Ali ovakvi ilegalni pokušaji prelaska granice se događaju na svakodnevnoj bazi i policija preduzima mere za zaštitu granice“, rekao je portparol policije Toni Angelovski.

U Grčkoj je od zatvaranja balkanske rute u februaru „zaglavljeno“ oko 54.000 ljudi, većina njih izbegla od rata u Siriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno oblačno

Utorak
Kiša

Max: 12°C
Min: 10°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana