„Afirmacija međunarodnog položaja Srbije“

Objavljeno: 15.02.2020. 19:30 Izmenjeno: 15.02.2020. 19:30

Boravak predsednika Vučića na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu i brojni susreti sa zvaničnicima, pokazatelj su afirmacije međunarodnog položaja Srbije, kao i potvrda da je naša zemlja važan partner najvažnijim međunarodnim subjektima, istakao je za Studio B bivši diplomata Zoran Milivojević

Direktor centra za proučavanje globalizacija Dejan Miletić kaže da je Srbija i na ovoj konferencija pokazali da je naš položaj na međunarodnoj sceni sve bolji. A to je primetila i Amerika jer je Trampov izaslanik za odnose Beograda i Prištine Ričard Grenel u Minhenu potvrdio da bez povlačenja taksa nema nastavka dijaloga,  smatraju naši sagovornici.

Boravak predsednika Vučića na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu gde je razgovarao sa skoro 20 –ak svetskih i evropskih zvaničnika, ali i sa brojnim investitorima koji žele da ulažu u Srbiju, samo je dokaz koliko Srbija sve više napreduje na svakom planu i kakav ugled predsednik Vučić ima u svetu.

Ipak, jedan sastanak u Minhenu za Srbiju je bio od posebne važnosti. Reč je o susretu predsednika Vučića sa Trampovim izaslanikom za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom, koji je još jednom poručio Prištini da hitno ukine takse na srpsku robu.

I ovaj susret sa svetskim i evropskim diplomatama, predsednik Vučić je iskoristio da ukaže i na značaj ekonomske saradnje. Vučić se tokom minhenske konferencije sreo sa visoko rangiranim investitorima, medju kojima su predstavinici Guglove kompanije Jigsaw, razgoavarao je sa direktorkom MMF-A i bio gost na svečanoj večeri koju je priredio Svetski ekonomski forum.  Sve to ukazuje,  ocenjuju analitičari, da Srbija postaje najbitnija ekonomija na Balkanu.

A ekonomska stabilnost pretpostavka je za političku stabilnost, saglasni su naši sagovornici koji zaključuju da je rezultat ekonomskih uspeha Srbije taj da je naša zemlja nezaobilazni činilac u regionu, tj da se bez Srbije, kako kazu, ništa ne može niti rešiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Sneg

Max: 1°C
Min: 0°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana