Advokat Stefanovića:Nismo primili presudu,iznenađeni odlukom Tanjug

Objavljeno: 28.04.2017. 18:50 Izmenjeno: 28.04.2017. 19:59

Advokat ministra Nebojše Stefanovića, Vladimir Pantelić kaže da je začuđen što su javnost i mediji pre njega i njegovog klijenta saznali sadržinu presude Apelacionog suda, koji je preinačio presudu kojim je Stefanović dobio spor protiv NIN-a, kao i samom presudom, ukoliko je, kako kaže, tačno da je preinačena.

 

„Mi nismo primili presudu, pa sam malo začuđen da javnost i mediji znaju sadržinu presude pre mene i mog klijenta. O samoj sadržini pričaću kad je budem video i pročitao, odnosno kad nam je Sud bude uručio“, rekao je Pantelić za Tanjug.

Začuđen je, kaže, brzinom donošenja drugostepene odluke, kao i samom presudom, „ukoliko je tačno da je preinačujuća“, jer je takva presuda izuzetak, odnosno, kako je objasnio, sud obično donese potvrđujuću ili ukidajuću presudu.

„Samo preinačenje sam tek par puta video u svojoj praksi“, rekao je Stefanovićev advokat.

„Ukoliko je tačno, mi najavljujemo, kao što su tuženi svojevremo najavljivali, borbu do kraja, znači – do Strazbura, ako treba“, rekao je Pantelić i izrazio nadu da presuda nije rezultat pritiska na sud, bilo da je reč o pritisku „javnosti, ulice ili čega god“.

Istakao je da on i njegov klijent nisu komentarisali ni prvostepenu presudu, upavo zbog toga da se to ne bi smatralo bilo kakvim pritiskom na sud:

„Mi nismo rekli nijednu reč povodom toga, a ovako, malo sam…iznenađen, videćemo šta će dalje biti“, rekao je Pantelić.

Apelacioni sud u Beogradu je preinačio presudu kojim je Stefanović dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegov tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete zbog teksta „Glavni fantom iz Savamale“.

Istom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, Stefanović je obavezan da tuženima iz NIN-a Sandri Petrušić i Milanu Ćulibrku isplati 89.700 dinara za troškove postupka u roku od 15 dana od prijema presude.

Apelacioni sud:Stefanović plaća NIN-u troškove spora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana