Objavljeno: 22.12.2017. 13:17 Izmenjeno: 22.12.2017. 13:17

Zemun – gledateljka pita šta znači stavka na uplatnici Infostana koja glasi naknada za korišćenje vodnog dobra i za ispuštenu vodu i gledateljka traži da joj se svaka stavka na uplatnici „Infostana“ razjasni; šta znači i zašto treba da se plaća?   Iz JKP „Infostan tehnologije“ dobili smo sledeći odgovor: Korisnici komunalnih usluga na računu […]

Zemun – gledateljka pita šta znači stavka na uplatnici Infostana koja glasi naknada za korišćenje vodnog dobra i za ispuštenu vodu i gledateljka traži da joj se svaka stavka na uplatnici „Infostana“ razjasni; šta znači i zašto treba da se plaća?

 

Iz JKP „Infostan tehnologije“ dobili smo sledeći odgovor:

Korisnici komunalnih usluga na računu objedinjene naplate plaćaju naknadu za korišćenje vodnog dobra i naknadu za ispuštenu vodu. Novac uplaćen za navedene takse odlazi u Republičku direkciju za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Uredbu o visini naknada za vode donosi Vlada Republike Srbije na osnovu člana 191. Zakona o vodama i člana 42. stav 1. Zakona o Vladi. Naknada za korišćenje vodnog dobra plaća se za korišćenje voda i vodnog zemljišta. Obveznik plaćanja naknada za korišćenje vodnog dobra je lice koje koristi vodu za piće, navodnjavanje, pogonske, tehnološke, komunalne i druge namene. Naknada za ispuštenu vodu plaća se za neposredno ili posredno ispuštanje vode u prijemnik ili javnu kanalizaciju, a novac od takse koristi se za finansiranje dela poslova zaštite voda od zagađenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana