Objavljeno: 15.12.2017. 10:16 Izmenjeno: 15.12.2017. 10:16

Rakovica, Kanarevo brdo – stalni gledalac se žali da nije mogao da pošalje pošiljku na Brajevom pismu jer je službenica tražila da to bude zapakovano u kutiju. Budimir kaže da već dugi niz godina šalje na isti način i da mu nije jasno i pita koji je način i pravilnik kada se šalje takva pošiljka […]

Rakovica, Kanarevo brdo – stalni gledalac se žali da nije mogao da pošalje pošiljku na Brajevom pismu jer je službenica tražila da to bude zapakovano u kutiju.

Budimir kaže da već dugi niz godina šalje na isti način i da mu nije jasno i pita koji je način i pravilnik kada se šalje takva pošiljka (za slepe i slabovide). (Budimir)

 

Iz Službe za odnose sa javnošću ,,Pošte Srbije“ odgovoreno nam je da  po

Odredbama člana 49. Pravilnika o posebnim uslovima za obavljanje poštanskih usluga u Javnom preduzeću „Pošta Srbije” su date sledeće opšte smernice o pakovanju svih vrsta poštanskih pošiljaka:

„Pošiljalac je u obavezi da upakuje pošiljku tako da zaštiti njen sadržaj, zaposlene koji obavljaju preradu pošiljaka, druge pošiljke i poštansku opremu. Za štetu koja je prouzrokovana sadržinom ili neodgovarajućim pakovanjem poštanske pošiljke, odgovoran je pošiljalac. Pošiljke treba dobro upakovati tako da druge pošiljke slučajno ne zapadnu u njih. Pakovanje mora odgovarati vrsti, prirodi, sadržini, obliku, veličini, masi i vrednosti pošiljke. Sve pošiljke moraju biti upakovane, osim onih kojima zbog njihove sadržine, pakovanje nije potrebno (sanduk, bure, komadi drveta i sl.).”

Za pakovanje i opremanje sekograma (pošiljke za slepa lica) ne postoje dodatni uslovi u odnosu na već navedene, izuzev obaveze stavljanja oznake „Sekogram“ u unutrašnjem ili „Cécogramme” u međunarodnom poštanskom saobraćaju u desnom gornjem uglu adresne strane pošiljke.

Rečeno nam je da u pitanju gledaoca Budimira nije navedeno na koji način je sadržina pošiljke na Brajevom pismu bila upakovana. Ukoliko je bilo upakovana u odgovarajuću namensku kutiju, onda nije bilo potrebno dodatno pakovanje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana