Objavljeno: 22.11.2017. 11:21 Izmenjeno: 22.11.2017. 11:21

Železnik, Darinke Radović – gledateljka se požalila da su na početku te ulice postavljene tri tezge na kojiima se prodaje sve i svašta.  Te tezge,  prema mišljenju gledateljke smetaju kako putnicima koji izlaze iz autobusa tako i prolaznicima i vozačima.   Iz Gradske opštine Čukarica odgovoreno nam je da se veće GO Cukarica po ovom […]

Železnik, Darinke Radović – gledateljka se požalila da su na početku te ulice postavljene tri tezge na kojiima se prodaje sve i svašta.  Te tezge,  prema mišljenju gledateljke smetaju kako putnicima koji izlaze iz autobusa tako i prolaznicima i vozačima.

 

Iz Gradske opštine Čukarica odgovoreno nam je da se veće GO Cukarica po ovom pitanju obratilo Poslovnom centru Cukarica, u čijoj je nadležnosti navedena lokacija, i tom prilikom su obavešteni o sledecem: „U naselju Železnik u ulici Darinke Radović bb, kod broja 37, na osnovu Zaključka Veća GO Čukarica XII-02 br.06-38/2017 od 23.03.2017.godine i Zaključka XII-02 br.06-139/2017 od 07.11.2017. godine, pored ostalih, odobrena je i ova lokacija za postavljanje privremenih jednoobraznih metalnih tezgi. Na ovoj lokaciji i u okruženju su, od formiranja naselja 70-tih godina prošlog veka, prodavani poljoprivredni proizvodi i druga roba sa improvizovanih prodajnih mesta (kutije, prtljažnici automobila i sl.). Tipske metalne tezge postavilo je Javno preduzeće „Poslovni centar Čukarica“ a na samim tezgama se prodaju poljoprivredni proizvodi registrovanih poljoprivrednih proizvođača i roba široke potrošnje registrovanih preduzetničkih radnji. Tezge se nalaze izvan zone u kojoj se odvija saobraćaj i pešačka komunikacija i ni po čemu ne mogu ometati funkcionisanje punog profila kolovoza i trotoara. Najveću smetnju po odvijanje saobraćaja u ovom delu naselja predstavlja neregulisan saobraćaj u mirovanju, odnosno nepropisno parkiranje vozila.

Navedena lokacija se nalazi na udaljenosti od najmanje 12m od autobuskog stajališta, odvojena je internom saobraćajnicom i, ponavljamo, nalazi se van kolovoza i trotoara. Mišljenje gledateljke nije baš najbolje definisano, s obzirom da za ovu lokaciju nije bilo pritužbi, niti od strane Sekretarijata za saobraćaj, niti od strane Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko saobraćajno preduzeće“.

Postavljanjem tipskih tezgi omogućeno je snabdevanje stanovnika stambenog bloka sa velikom gustinom stanovanja (višespratnice i soliteri) čiji su stanovnci zahtevali da u ovoj zoni budu dostupni i cenovno povoljniji poljoprivredni proizvodi, kao i da iste mogu kupiti prilikom povratka sa posla jer se u ovom delu naselja nalazi terminus „Novi Železnik“ za autobuske linije 88 i 58.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana