Objavljeno: 14.11.2017. 10:15 Izmenjeno: 14.11.2017. 10:15

Rakovica, Petra Konjevića – gledateljka se žali na davno započetu a nikad završenu građevinu.To je trebalo da bude Dom samoupravljača, ali nikad nije završen, pa služi za skupljanje skitnica i narkomana. Nalazi se između škole Đura Jakšić i zgrada Petra Konjevića. Želi da se taj prostor uredi. (Vesna)   Iz Komunalne inspekcije Opštine Rakovica odgovoreno […]

Rakovica, Petra Konjevića – gledateljka se žali na davno započetu a nikad završenu građevinu.To je trebalo da bude Dom samoupravljača, ali nikad nije završen, pa služi za skupljanje skitnica i narkomana. Nalazi se između škole Đura Jakšić i zgrada Petra Konjevića. Želi da se taj prostor uredi. (Vesna)

 

Iz Komunalne inspekcije Opštine Rakovica odgovoreno nam je da je Građevinska inspekcija GO Rakovice vodila upravni postupak br.356-393/13-VII, protiv preduzeća ENjUB sa sedištem u Ulici Bulevar Mihajla Pupina br.12 u Beogradu, kojim je naloženo da se preduzmu mere bezbednosti, tj. da se izvedu potrebni radovi na sanaciji oštećene zgrade na gradilištu u Ulici Petra Konjevića br. 12. S obzirom da preduzeće ENjUB nije postupilo po naloženim merama, GO Rakovica je dana 18.07.2017. preko trećeg lica sanirala predmetnu ogradu u celosti i obezbedila gradilište.

U vezi dela pitanja koje se odnosi na sakupljanje skitnica i narkomana u nezavršenom objektu, iz Komunalne inspekcije nam je rečeno da gledateljka treba da se obrati MUP-u odnosno Policijskoj stanici Rakovica čim primeti da se u objektu okupljaju takva lica.

One Response to “”

 1. Stevan Josifovic каже:

  Postovana Gospodjo Stefanovic,
  Obracam Vam se kao gradjanin Beograda i republike Srbije, apelujuci na Vase razumevanje.
  Sa ovim problemom zivim vec nepunih 11 godina i do sada sam sve pokusavao sto je u okviru pravila i proc edura da ga resim, ali bezuspesno. Stoga sam prinudjen da se Vama obratim za pomoc. Gde god sam pokusavao da dodjem i zamolim da se evidentni problem resi, nailazio sam na zatvorena vrata.
  Zovem se Stevan Josifovic i zivim na Miljakovcu 2 u ulici Nikole Marakovica br. 3. U pitanju je nadogradnja, u kojoj vec deceniju, prilikom kise, vlazi zid i ista ta vlaga je pocela da se prosiruje i na krov. Od proslog leta, pocelo je i prokisnjavanje, te sam prinudjen da drzim posude kako mi se potpuno ne bi upropastio i parket, koji je to vec i poceo. Pre par dana, nakon poslednje kise, odvojilo se i jedno parce sa plafona i tada sam ugledao ter papir i gomile najlona. Napomenuo bih da je u neposrednoj blizini vlaznog zida i uticnica u tom istom zidu. I sami znate sta se moze desiti kada se voda prosiri i na elektricnu instalaciju. O ovom stanu ne samo da je postalo nezdravo ziveti, vec i opsano.
  Kao stambena zajednica, imali smo upravnika. Njega sam u 3 navrata obavestavao o mom problemu, ali nista nije preduzimao. Kada smo izglasali da ne zelimo da nam vise bude upravnik, odlazio sam nekoliko puta u opstinu Rakovicu gde mi je receno da je on i dalje nas upravnik, a pecat nije zeleo da vrati, te je to tako potrajalo vise od godinu dana. Napokon smo pronasli drugog upravnika. U Gradskom stambenom preduzecu moje opstine, (Rakovica), receno mi je da mora doci do zvanicnog zahteva overenog pecatom, od upravnikove strane. za popravku krova. Imali smo sastanak sa novim upravnikom i rekao mi je da ce podneti zvanican zahtev za sanaciju.
  U nadogradnji gde zivim, nalazi se 6 stanova i jedino kod mene curi voda. Receno mi je da Gradsko stambeno ne zeli da radi parcijalne popravke sto samo uvecava moj problem. Zbog cega se ne vrsi parcijalna sanacija? Redovno izmirujem racun Infostana pa samim tim uplacujem novac i za tekuce odrzavanje. Zasto sada nemam prava na sanaciju dela krova iznad svoga stana?
  Potpuno sam svestan, da postoji mnogo problema za koje Vam se gradjani obracaju i da sam ja jedan od mnogih koje vape za pomoc. Ali … Verujte mi, da ce sa svakom sledecom kisom, stanje postajati sve gore i gore.
  U nadi da cu naici na Vase razumevanje,
  najsrdacnije Vas pozdravljam.

  Stevan Josifovic
  Nikole Marakovica br. 3, stan 39
  11090 Beograd (Miljakovac 2
  Tel. 065 663 73 61

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 16°C
Min: 5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana