Objavljeno: 29.06.2017. 10:48 Izmenjeno: 29.06.2017. 10:48

Novi Beograd, Nehruova 68 – gledalac Ilija ima više zamerki i pitanja: – Kaže da su odgovori koje STB dobija nisu konkretna rešenja, nego su „politički“ Odgovor gospodinu Iliji, gledaocu Studija B sa Novog Beograda: – Od 2004. godine Jutarnji program Studio B za svoju kontakt-rubriku „3 pitanja 3 odgovora„ (kako se rubrika „5 pitanja 5 […]

Novi Beograd, Nehruova 68 – gledalac Ilija ima više zamerki i pitanja: – Kaže da su odgovori koje STB dobija nisu konkretna rešenja, nego su „politički“

Odgovor gospodinu Iliji, gledaocu Studija B sa Novog Beograda:

– Od 2004. godine Jutarnji program Studio B za svoju kontakt-rubriku „3 pitanja 3 odgovora„ (kako se rubrika „5 pitanja 5 odgovora“ zvala ranije) dobija odgovore gradskih, opštinskih i komunalnih službi i preduzeća preko Beokom servisa. Nekad pitanja izlaze iz oblasti gradske komunalne tematike i problema, ali se trudimo da i na takva pitanja nađemo odgovor, jer su često podjednako važna našim sugrađanima. Priznajemo da ne razumemo suštinu primedbe da su „odgovori politički“, jer već više od 13 godina sve odgovore daju nadležne službe i administracija, a ne politički organi. Isto tako, ni pitanja gladalaca ne bi trebalo da budu politička nego konkretna i iz komunalne problematike grada – kako bi mogla da se rešavaju na konkretan način, a ne na izborima.

– Pita gradonačelnika da li neko kontroliše izvođače radova po ulicama; kaže da posle završenog posla za njima na ulici „ostaje haos“;

– Ni u ovom slučaju sugrađanin Ilija nije imam konkretan problem, nego je pitanje uputio na pogrešnu adresu.

U načelu, u toku zvođenja obimnijih radova izvođače nadgledaju više za to zaduženih instanci – a najčešće nadzor izvođača i investitora. Kada su u pitanju tzv. namerni kvarovi, koje je zbog popravki infrastrukture neophodno napraviti (najpoznatiji primer jeste pucanje vodovodne cevi, ali to može biti zbog bilo koje druge podzemne instalacije), nadležna služba posle popravke kvara odjavi takav kvar JKP „Beograd put“ i ostavi mesto u dovoljno prihvaljivom stanju da bi se moglo popraviti ponovnim betoniranjem i asfaltiranjem. Isto važi i kad su u pitanju zvanične zelene površine – osim to se „namerni kvar“ prijavljuje JKP „Zelenilo Beograd“. U slučaju da izvođači radova nisu na pravi način vratili površinu u prethodno stanje ili je površina duže vremena ostala u neredu (npr. ostavljen ili razbacan materijal), takvo postupanje prijavljuje se Sekretarijatu za inspekcijske poslove gradske uprave grada Beograda, čiji inspektori mogu napraviti uvid i naložiti investitori i izvođaču vraćanje površine u uredno stanje.

– Takođe, zanima ga na šta se troše pare koje skupštine stanara izdvajaju za liftove i održavanje zgrade. Stanuje u Nehruovoj 68 i da zgrada izdvaja 444.000 dinara godišnje za liftove i održavanje, a kaže da su liftovi u njegovoj zgradi u katastrofalnom stanju.

– Pitanje u vezi plaćanja održavanja zajedničkih delova zgrade upućeno je službi nadležnog preduzeća JP „Gradsko stambeno“ (ne „Infostan“ kako je rekao gledalac), naravno, pod uslovom da zgrada u Nehruovoj 68 ima sklopljen ugovor sa JP „Gradsko stambeno“ (a ne nekom drugom firmom), jer bi oni trebalo da imaju nabolji uvid u stanje instalacija i opreme zgrade.

Dok ne stigne odgovor službe ovog JP, detalji o elementima redovnog održavanja mogu se videti na njihovom sajtu www.stambeno.com; kolona: Usluge/redovno održavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana