75 godina postojanja OKK Beograd

Objavljeno: 01.03.2020. 14:46 Izmenjeno: 01.03.2020. 14:51

Korać, Stanković, Šaper, Nikolić, Gordić, su legende koje su ostavile neizbrisiv trag u “plavom” klubu iz ulice Zdravka Čelara, i koji su utrli put nekim novim generacijama da u budućnosti nastave istim korakom.

Omladinski košarkaški klub Beograd u 75. godišnjicu postojanja, ulazi sa brojnim novinama, ali i većim brojem mladih košarkaša koji braneći boje tog kluba stiču iskustva u prvoj ligi i izrastaju u buduće seniorske uzdanice. Bivša košarkaška legenda i sadašnji trener Zoran Sretenović kaže da je u tom klubu stvorena baza u kojoj najmlađi košarkaši mogu adekvatno da treniraju, ali i da će zahvaljujući obnovi, broj dece koja žele da treniraju košarku, moći da se duplira.

Nekad je to bilo mesto na kome su se formirali šampionski timovi i odakle su jugoslovenske klupske veličine odlazile u evropski i svetski poznate klubove. Danas, taj klub okuplja preko dve stotine mladih košarkaških nada koje bi lako mogle da vrate staru slavu tom beogradskom klubu.

Omladinski košarkaški klub danas je sportska sredina koja zahvaljujući brojnim obnovama može da ponudi priliku košarkašima kako prvog tima, tako i mlađim kategorijama da uče od najboljih. Sa njima pored brojnih stručnih trenera radi i bivša košarkaška legenda Zoran Sretenović koji tvrdi da su sada u„Žućkovoj avliji“  stvoreni vrhunski uslovi  za treniranje, na istom mestu gde je i legendarni as Radivoje Korać uvežbavao svoja čuvena slobodna bacanja.

Posle zlatnih šezdesetih godina koje će ostati zabeležene kao najsjanije u istoriji Omladinskog košarkaškog kluba Beograda, kada je ekipa iz „Žućkove avlije“ donosila titule prvaka Jugoslavije kojima je punila vitrine tog beogradskog kluba, uprava i zaposleni u klubu ponovo grade sve ispočetka, a klub tako postaje mesto koje ponovo okuplja brojne generacije u jednom gnezdu, u kome će se možda u nekoj skorijoj budućnosti ponovo stvoriti neki novi as srpske i svetske košarke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana