Objavljeno: 29.05.2017. 20:26 Izmenjeno: 29.05.2017. 20:26

Stari grad – ambulanta u Vlajkovićevoj ulici je zatvorena, a pacijenti prebačeni u ambulantu u Koste Stojanovića. Gledateljka se žali na doktorku koja radi u Koste Stojanovića, jer neće da primi pacijente i tera ih iz ordinacije. Gledateljka kaže da pacijenti iz Vlajkovićeve ne znaju ko im je lekar i ko ih u stvari leči. […]

Stari grad – ambulanta u Vlajkovićevoj ulici je zatvorena, a pacijenti prebačeni u ambulantu u Koste Stojanovića. Gledateljka se žali na doktorku koja radi u Koste Stojanovića, jer neće da primi pacijente i tera ih iz ordinacije. Gledateljka kaže da pacijenti iz Vlajkovićeve ne znaju ko im je lekar i ko ih u stvari leči. (Sonja)

Ambulanta „Vlajkovićeva“ privremeno je zatvorena jula 2016. godine zbog odlaska dva lekara u penziju u vremenskom intervalu od šest meseci, i jednog lekara na dvosemestralnu nastavu u okviru započete specijalizacije, (koju je tokom prethodne dve godine obavljao uz redovan rad). Pošto se ne očekuje da jedan lekar, dr Irena Kuljić, sama kvalitetno zbrine sve pacijente, ambulantu „Vlajkovićeva“ spojili smo sa ambulantom „Kosta Stojanović“ sa ciljem da upravo povećamo efikasnost rada. Razlog što smo spojili ove dve ambulante nije bio samo teritorijalni već i to što je ambulanta „Kosta Stojanović“ u kojoj je radilo četiri lekara, svih godina bila ambulanta sa najmanjim brojem opredeljenih pacijenata i najmanjim brojem obavljenih pregleda na godišnjem nivou. Na osnovu „Pravilnika o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima zdravstvene službe“ ( Sl. Gl. RS broj 43 /2006.), jedan lekar opšte medicine treba da obavi godišnje 7300 pregleda, odnosno 35 pregleda prosečno dnevno i da ima minimalno 1600 opredeljenih pacijenata. Uvidom u podatke RFZO, lekari u ambulanti „Kosta Stojanović“ u prvom tromesečju 2016. godine, pre spajanja dve ambulante, imali su 22 pacijenta prosečno dnevno, a u prvom tromesečju 2017. god. (nakon spajanja ambulanti), 29 pacijenata prosečno dnevno, dok je prosečan broj opredeljenih pacijenata po lekaru iznosio 1286, zajedno sa kartonima prebačenih pacijenata iz ambulante „Vlajkovićeva“. U istom periodu, prosek broja pregleda po lekaru u ostalim ambulantama opšte medicine Doma zdravlja „Stari grad“ iznosio je 38, a prosečan broj opredeljenih pacijenata 1462 po lekaru. Na osnovu napred navedenog, jasno je da je opterećenost u ambulanti „Kosta Stojanović“ i dalje manja nego drugim ambulantama, pa je neprofesionalno ponašanje lekara, po izjavi vaše gledateljke, za svaku osudu. Zato pozivamo vašu gledateljku da se javi u kabinet direktorke Doma zdravlja na tel 011/3215-657 i da nam dostavi podatke o kom lekaru se radi da bismo sproveli disciplinski postupak i preduzeli odgovarajuće mere, odgovorili su nam iz Doma zdravlja Stari grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana