Objavljeno: 11.05.2017. 10:51 Izmenjeno: 11.05.2017. 10:51

Stalni gledalac se požalio na plaćanje TV pretplate. Prvo je primetio da na RTS-u nema uključenja gledalaca koji bi mogli da iznesu probleme koje imaju. Zatim je pitao zašto ne može da bude oslobođen plaćanja TV takse. U stvari, podneo je zahtev na ime majke koja ima 80 odsto invalidnosti i koja prima tuđu negu […]

Stalni gledalac se požalio na plaćanje TV pretplate. Prvo je primetio da na RTS-u nema uključenja gledalaca koji bi mogli da iznesu probleme koje imaju. Zatim je pitao zašto ne može da bude oslobođen plaćanja TV takse. U stvari, podneo je zahtev na ime majke koja ima 80 odsto invalidnosti i koja prima tuđu negu i pomoć. Odbijen je zahtev zato što nije u pitanju 100 odsto invalidnosti. Misli da to nije u redu. Takođe je primetio da je nepotrebna cela organizacija oko Evrosonga.

 

Na sajtu RTS –a o oslobađanju od plaćanja takse stoji sledeće:

Od obaveze plaćanja takse oslobađa se fizičko lice, korisnik merila električne energije, koje živi u jednočlanom domaćinstvu ili je hranilac porodice u višečlanom domaćinstvu, ukoliko je:

1. Osoba sa invaliditetom sa 100 odsto telesnog oštećenja;

2. Osoba sa invaliditetom sa manje od 100 odsto telesnog oštećenja, ako joj je, u skladu sa odredbama posebnih propisa, priznato pravo na dodatak za tuđu negu i pomoć;

3. Lice koje je trajno izgubilo sluh ili slepo lice;

4. Korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć;

5. Penzioner sa minimalnom penzijom;

6. Fizičko lice korisnik više merila električne energije, za merilo električne energije, u stambenoj jedinici, odnosno poslovnom prostoru, koji se ne koristi

Pravo na oslobađanje od obaveze plaćanja takse, za tačke od 1 do 6, ostvaruje se na osnovu zahteva koji se podnosi na obrascu 1 (word doc format / pdf format), uz prilaganje potrebne dokumentacije (sastavni deo obrasca 1 je obaveštenje o potrebnoj dokumentaciji za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis).

Zahtev za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis, korisnik merila električne energije po stambenoj jedinici, odnosno poslovnom prostoru, podnosi se Radio-televiziji Srbije lično na šalterima ili putem pošte: Radio-televizija Srbije, Služba poslovni inženjering, Kneza Višeslava br. 88,11030 Beograd ili elektronskim putem na imejl adresu: taksajms@rts.rs.

Pitanje gledaoca prosleđeno je RTS-u, a potrebno je da još jednom proveri da li je prilikom podnošenja zahteva za oslobađanje od plaćanja takse, podneta kompletna dokumentacija (jer na osnovu tačke 2, majka ima pravo na oslobađanje od plaćanja takse). Takođe, prosleđene su i primedbe o Evroviziji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana