68. rođendan „Energoprojekta“ Studio B

Objavljeno: 11.07.2019. 18:10 Izmenjeno: 11.07.2019. 18:12

Energoprojekt, najveća i najuspešnija građevinska kompanija u zemlji, proslavila je 68. rođendan, a ta kompanija je realizovala projekte u više od 80 zemalja širom sveta.

Hidroelektrana Đerdap, termoelektrana Nikola Tesla, tunel Straževica samo su neki od uspešnih projekata Energoprojekta. Poslovni plan kompanije za 2019. godinu predviđa ugovaranje poslova od preko 270 miliona evra. O uspehu Energoprojekta najbolje govori podatak da je u 2018. godini ukupan prihod iznosio preko 213 miliona evra, a da je za ovu godinu planirano da bude skoro 250 miliona.

Budući da je predsednik Vučić najavio investicioni ciklus od nekoliko milijardi evra na nivou Srbije, namera Energoprojekta je da aktivno učestvuje u planiranim projektima. Iz te kompanije podsećaju da je u prethodnom periodu njeno učešće u velikim građevinskim poduhvatima u Beogradu znatno povećano. Najzačajniji među njima su izgradnja Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu, stambeno-poslovni objekat “Park 11”, auto-put Lajkovac-Ljig i mnogi drugi.

Osim u Srbiji i zemljama bivše SFRJ, Energoprojekt tradicionalno posluje I na Bliskom istoku, u Africi, Rusiji, Evroaziji i Južnoj Americi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Grmljavina

Trenutna temperatura 15°C

Grmljavina

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana