Objavljeno: 18.04.2017. 11:09 Izmenjeno: 18.04.2017. 11:09

Čukarica, Cerak, Omorike br. 3 i 5 – gledateljka se žali da stanari u obe zgrade od petka nemaju toplu vodu jer je pukla cev u zgradi preko puta (Omorika br. 2), a gledateLjka kaže da je čula da zgradu održava Vojno stambeno preduzeće. Ona pita zbog čega su stanari krivi što je tako i […]

Čukarica, Cerak, Omorike br. 3 i 5 – gledateljka se žali da stanari u obe zgrade od petka nemaju toplu vodu jer je pukla cev u zgradi preko puta (Omorika br. 2), a gledateLjka kaže da je čula da zgradu održava Vojno stambeno preduzeće. Ona pita zbog čega su stanari krivi što je tako i što nemaju toplu vodu, jer je redovno plaćaju.

 

– Odgovor JKP „Beogradske elektrane“:

Zagrevanje hladne vode za potrošače na adresi Omorika 2-4 i Omorika 1-7 vrši se u podstanici na adresi Omorika 2. Curenje iz cevi detektovano je na sekundarnom razvodu – cevi zagrejane vodovodske vode između šahtova ispred zgrada na adresi Omorika 3-7. JKP „Beogradske elektrane“ ne održavaju instalacije hladne vode, kao ni instalacije zagrejane hladne vode (potrošne tople vode/PTV). Održavanje ovih instalacija stanari poveravaju preduzeću sa kojim su sklopili ugovor o održavanju ovih instalacija. U ovom slučaju je to JKP „Gradsko stambeno“ (3950-300, telefon za hitne intervencije) koje 11. aprila izvodi radove na sanaciji curenja na instalaciji PTV-a.

Potrošači na adresi Omorika 2-4 dobili su potrošnu toplu vodu 10.04.2017. u prepodnevnim časovima. Dodajemo i informaciju da očitavanje potrošnje potrošne tople vode obavlja JKP „Vodovod i kanalizacija“ i takvu informaciju dostavlja JKP „Infostan tehnologije“. Dakle, kada nema zabeležene potrošnje na vodomeru, a zbog, na primer problema koji Vi imate, a za koji je nadležno pomenuto preduzeće, ne može biti ni obračunata potrošnja, pa tako ne može biti ni naplaćeno.

– Odgovor JP „Gradsko stambeno“:

Dana 10.04.2017. godine primili smo prijavu sa predmetne adrese, odnosno od strane stanara iz zgrade Omorike broj 3. Odmah je otvoren radni nalog, a stručna služba preduzeća izašla je na teren. Tom prilikom konstatovano je da je pukla cev tople vode koja se nalazi duboko ukopana u zemlju i snadbeva sva tri ulaza. Naše ekipe nisu zatvarale vodu, a danas započinju sa kopanjem kako bi se tačno locirao kvar radi njegovog otklanjanja.

U toku današnjeg dana kontaktiraćemo sa ekipama JKP „Beogradske elektrane“, kako bismo zajedničkim snagama brže utvrdili mesto havarije, ali i mogućnosti da se u što kraćem roku stanarima ponovo pusti voda. Na osnovu gore opisanog stanja, ne možemo sa sigurnošću reći do kada će kvar biti otklonjen, a instalacije vraćene u prvobitno stanje, ali ćemo sve potrebne radove izvršiti u najkraćem mogućem roku, – odgovorili su iz JP „Gradsko stambeno“.

– DOPUNA (13.4):

Nadležni iz JP „Gradsko stambeno“ preneli su nam 13. aprila ujutro informaciju sa terena da su predmetni radovi završeni, sporna cev zamenjena, a voda puštena.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana