Objavljeno: 31.03.2017. 10:31 Izmenjeno: 31.03.2017. 10:31

    (od 29.3) Zvezdara, Mali Mokri Lug – gledateljka se žali da je Mokroluško groblje u veoma lošem stanju; da je kao deponija, ima i pacova, a neuređena kanalizacija „ide ulicom“. (Mira)   Odgovor GO Zvezdara Povodom prijave kojom se gospođa Mira obratila i molbom da se uredi Mokroluško groblje u naselju Mali Mokri […]

 

 

(od 29.3) Zvezdara, Mali Mokri Lug – gledateljka se žali da je Mokroluško groblje u veoma lošem stanju; da je kao deponija, ima i pacova, a neuređena kanalizacija „ide ulicom“. (Mira)

 

Odgovor GO Zvezdara

Povodom prijave kojom se gospođa Mira obratila i molbom da se uredi Mokroluško groblje u naselju Mali Mokri Lug, obaveštavamo Vas da je Gradska opština Zvezdara, u saradnji sa Beokom servisom, Gradskom čistoćom i drugim javnim komunalnim preduzećima, organizovati veliku akciju čišćenja prostora unutar i oko Mokroluškog groblja u kojoj će tokom dana biti uklonjeno preko 150 kubika smeća i otpada.

Preko 200 građana Malog Mokrog Luga potpisalo je peticiju kojom je inicirana i podržana akcija redovnog prolećnog čišćenja ovog dela Zvezdare. Posle čišćenja ovog prostora ostaje nam zadatak i apel lokalne samouprave da zajedno sa građanima sačuvamo i održimo red i čistoću u obostranom interesu.

Što se tiče kanalizacije, odnosno Mokroluškog potoka, potrebno je da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odobri i izdvoji sredstva za izgradnju kanalizacione mreže u naselju M.M.Lug, kako bi se problem pomenutog potoka rešio, – kažu u GO Zvezdara.

 

 

One Response to “”

  1. Mila Maksimovic каже:

    Groblje MMLug je i dalje najvece ruglo i sramota za opstinu. Netacno je da je bilo sta ocisceno sem mozda za fotografisanje. Slobodno moze da se proveri sve sto navodim u tekstu.
    Gomila smeca, bačenih venaca, prljavstine i otpada oko i po samim grobovima je godinama redovno stanje na ovom groblju. Nekolicina kontejnera koja postoji je nedovoljna za sav otpad, koji je rasut svuda . Govorim o delu kod parkinga, novom delu, zatim starom delu groblja gde su deponije smeca od prilaza sa autoputa. Česme uglavnom ne rade a ona jedna koja radi, nema ni normalnu slavinu. Vlasnik groblja i ono malo parking mesta uzima za nove grobove, sece sumu iza i prosiruje groblje, a u higijenu i odrzavanje se ne ulaze ni malo. Put do grobova je sve uzi, gomile djubreta sve više, trava i neuredjeni grobovi su slika koju moze da vidi svako ko ode. Izmedju grobova su uski prolazi kojima skoro da ne moze da se hoda. To smo mi. Cutimo i gledamo haos i prljavstinu dok neko uzima pare i ni Boga se ne plasi.Sramno i za kaznjavanje. Tuga jedna..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 24°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana