Objavljeno: 09.11.2016. 11:48 Izmenjeno: 09.11.2016. 11:48

Novi Beograd – gledateljka je korisnik socijalne pomoći i pita da li mora da plaća zamenu zdravstvene („elektronske“) knjižice.   Odgovor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja: Troškove izrade KZO plaćaju sva lica, bez obzira da li su oslobođena plaćanja participacije, odnosno učešću u troškovima zdravstvene zaštite, osim sledećih kategorija osiguranika: socijalno ugrožene kategorije, novorođenčadi, deca sa […]

Novi Beograd – gledateljka je korisnik socijalne pomoći i pita da li mora da plaća zamenu zdravstvene („elektronske“) knjižice.

 

Odgovor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja:

Troškove izrade KZO plaćaju sva lica, bez obzira da li su oslobođena plaćanja participacije, odnosno učešću u troškovima zdravstvene zaštite, osim sledećih kategorija osiguranika: socijalno ugrožene kategorije, novorođenčadi, deca sa posebnim potrebama i žrtve nasilja.

Na inicijativu v.d. direktora RFZO dr Verice Lazić, 4. aprila ove godine zaključen je sa guvernerom Narodne banke Srbije aneks 2 Ugovora o donaciji. Navedenim aneksom utvrđeno je da će Narodna banka Srbije izrađene i personalizovane zdravstvene kartice pored socijalno ugroženih kategorija stanovništva i novorođenčadi, donirati i za decu sa posebnim potrebama i žrtve nasilja u porodici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana