Objavljeno: 08.11.2016. 14:04 Izmenjeno: 08.11.2016. 14:04

Gledalac iz Batajnice pita na koji način da izvadi bratu (1929. godište) novi izvod iz matične knjige rođenih – ne starije od šest meseci, kako bi dobio novu ličnu kartu. Brat je iz Leposavića, u Kraljevu može da dobije list sa imenom jednog od roditelja – majke – što mu ne odgovora, jer je do […]

Gledalac iz Batajnice pita na koji način da izvadi bratu (1929. godište) novi izvod iz matične knjige rođenih – ne starije od šest meseci, kako bi dobio novu ličnu kartu. Brat je iz Leposavića, u Kraljevu može da dobije list sa imenom jednog od roditelja – majke – što mu ne odgovora, jer je do sada bilo na oca a sva imovina i sve što ima mu je na dokumentu gde mu se pominje otac. U svakom slučaju, problem je što ne može da izvadi novu ličnu kartu, pa gledalac pita ko može da pomogne.

Pitanje smo uputili gradskom Sekretarijatu za upravu, odnosno njihovom Sektoru za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava odakle smo dobili odgovor da bi u skladu sa navedenim podacima, gledalac prvenstveno trebalo da se obrati matičaru koji vodi izmeštene matične knjige za Leposavić u Kraljevu, pa ako i dalje postoji problem, potrebno je da se obraćanje Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje je nadležno za oblast matičnih knjiga.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura -2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana