Objavljeno: 04.11.2016. 20:42 Izmenjeno: 04.11.2016. 20:42

  Savski venac, Senjak, Ulica, Koste Glavinića 20 – na uskom trotoaru postoje četiri ograđena stabla i slepom licu, što je sugrađanin koji nam se javio, nije bezbedno kretanje trotoarom. – Postavljeno je još jedno pitanje vezi sa komšijom, koji u zgradi skuplja gume, brikete i dr. i loži te materijale, tako da se oseća […]

 

Savski venac, Senjak, Ulica, Koste Glavinića 20 – na uskom trotoaru postoje četiri ograđena stabla i slepom licu, što je sugrađanin koji nam se javio, nije bezbedno kretanje trotoarom.

– Postavljeno je još jedno pitanje vezi sa komšijom, koji u zgradi skuplja gume, brikete i dr. i loži te materijale, tako da se oseća neprijatan miris. Probao je da razgovara sa komšijom ali nije vredelo.

 

Problem je prijavljen JKP „Zelenilo Beograd“, ali je pitanje da li njihove službe mogu bez preke potrebe (i rešenja nadležne Komisije) da intervenišu na zdravim stablima, koja odavno imaju svoje određeno mesto.

Takođe, slepi sugrađanin se može obratiti Sekretarijatu za saobraćaj, jer na sajtu Sekretarijata postoji uputstvo za prilagođavanje rasksnica i saobraćajnica potrebama slepih i slabovidih lica, za šta je potrebno podneti zahtev na šalteru pisarnice Ul. 27. marta br. 43-45, a na navedeni način uređuju se i semaforisane raskrsnice, tj. opremaju zvučnim signalima.

– U slučaju da komšija u zajedničkim prostorijama zgrade odlaže i skladišti materijal za loženje, potrebno je pozvati komunalnu inspekciju GO Savski venac, koja će ga zbog toga opomenuti ili kazniti.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana