Objavljeno: 31.10.2016. 12:05 Izmenjeno: 31.10.2016. 12:05

U petak, 28. oktobra stalna gledateljka Studija B, Gordana iz Brankove ulice, požalila se da joj se ne odgovara na postavljena pitanja: – zašto se u Brankovoj ulici ne postavi tabla na kojoj bi bilo objašnjeno ko je bio Branko Radičević i – zašto se ne promeni zvanično ime mosta „Bratstvo i jedinstvo“ nego ga […]

U petak, 28. oktobra stalna gledateljka Studija B, Gordana iz Brankove ulice, požalila se da joj se ne odgovara na postavljena pitanja:

– zašto se u Brankovoj ulici ne postavi tabla na kojoj bi bilo objašnjeno ko je bio Branko Radičević i

– zašto se ne promeni zvanično ime mosta „Bratstvo i jedinstvo“ nego ga i dalje zovu Brankov most?

 

Po podacima iz arhive Beokom servisa, u toku ove kalendarske godine stalna gledateljka iz Brankove ulice javljala se 18 puta u Jutarnji program Studija B (ne računajući zajednički program sa Radijom StB i telefonsko javljanje Beogradskom pozivnom centru) i svaki put je dobila odgovor koji odgovara postavljenom pitanju. Konkretno, ista pitanja (zajedno sa još nekim ponovljenim) postavila je 14. septembra i dobila odgovore:

– (isti kao 7.4.2016) Predlog gledateljke preneli smo zaposlenima u GO Savski venac, koji su zaduženi za ovu problematiku, imajući u vidu da se početak Brankove ulice nalazi na Savskom vencu. Odgovorili su nam da su na ovoj opštini već postavili ovakve table u nekoliko ulica (Kralja Milutina, Tiršova…). Projekat su započeli 2013. godine i nadaju se da će ga i nastaviti; kažu da bi bilo dobro da se pokrene građanska inicijativa i da i druge centralne opštine na ovaj način obeleže ulice, za početak one najfrekventnije.

– Sigurni smo da ni Gordana most ne zove imenom „Bratstva i jedinstva“. Jasno je da ga Beograđani tako zovu jer je u nastavku Brankove ulice. Predlozi za novi naziv upućuju se Komisiji za nazive trgova i ulica, u Sekretarijat za kulturu, Trg Republike 3.

Podsećamo da je u istoriji beogradskih ulica postoji više primera naziva koji nikad nisu bili opšteprihvaćeni, npr. Trg Dimitrija Tucovića ili obližnja ulica Borisa Kidriča, nego su se i dalje zvali Slavija ili Beogradska (Hartvigova).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana