Objavljeno: 25.10.2016. 11:47 Izmenjeno: 25.10.2016. 11:47

  Gledalac je predložio da se pokrene incijativa da Skupština grada Beograda donese odluku kojom bi se priznala prava ukupnih troškova za treće dete u privatnim vrtićima, kao što je to priznato i u državnim. Dobili smo odgovor Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu: Odlukom o pravu na nadoknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj […]

 

Gledalac je predložio da se pokrene incijativa da Skupština grada Beograda donese odluku kojom bi se priznala prava ukupnih troškova za treće dete u privatnim vrtićima, kao što je to priznato i u državnim.

Dobili smo odgovor Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu:

Odlukom o pravu na nadoknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda (privatne predškolske ustanove), data je mogućnost koja do sada nije postojala i koja nije propisana zakonom ili podzakonskim aktom kao obaveza, da svi roditelji koji nisu upisali dete u jednu od predškolskih ustanova čiji je osnivač grad Beograd mogu da upišu dete u privatnu predškolsku ustanovu i da ostvare pravo na naknadu dela troškova, najviše do 80% ekonomske cene koja je utvrđena Rešenjem o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd.

Naime, grad Beograd je kao veći obim prava od prava utvrđenih zakonom i u skladu s raspoloživim sredstvima za ove namene u budžetu Grada doneo navedenu odluku. Trenutno ovo pravo ostvaruje 6.700 dece.

Mišljenja smo da je svaka inicijativa neposredno zainteresovanih uvek dobrodošla u kom smislu će se, a u skladu sa raspoloživim sredstvma u budžetu Grada za ove namene, navedena inicijativa i razmatrati, – kaže se u odgovoru koji smo dobili sa potpisom sekretara Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana