Objavljeno: 10.10.2016. 20:14 Izmenjeno: 10.10.2016. 20:14

Gledalac pita zbog čega linija 50 retko saobraća i zbog čega se vrlo često dešava da u smeru ka Žarkovu na stanicu dođu dva autobusa broj 50 a na njih se čeka jako dugo. (Milan) Kako su nam objasnili u Direkciji za javni prevoz, autobuska linija 50 (Banovo brdo–Ustanička) posebna je po mnogo čemu, ali […]

Gledalac pita zbog čega linija 50 retko saobraća i zbog čega se vrlo često dešava da u smeru ka Žarkovu na stanicu dođu dva autobusa broj 50 a na njih se čeka jako dugo. (Milan)

Kako su nam objasnili u Direkciji za javni prevoz, autobuska linija 50 (Banovo brdo–Ustanička) posebna je po mnogo čemu, ali ne i po malom broju vozila. Naime, na trasi ove linije linije rade 23 vozila ili u frekvenciji 12 vozila na sat. Ono što je važno za ovu posebnu ali često i putnicima opterećenu liniju jeste njena trasa, koja je u mnogo čemu problematična jer se kreće obodom grada, odnosno povezuje periferne delove bez ulaženja u centralnu gradsku zonu. Tako, na izuzetno dugoj trasi koja ide od Banovog brda i drugih delova Čukarice, preko Rakovice i Kanarevog brda, Banjice i Trošarine, Vojvode Stepe, Braće Jerković, Vojislava Ilića do Ustaničke lako dolazi do poremećaja, pa i sleđenja dva vozila. Naravno, za opisanu liniju karakteristično je i povremeno opterećenje brojem putnika, što na ovakvoj trasi takođe utiče na pojavu sustizanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana