Objavljeno: 06.10.2016. 12:09 Izmenjeno: 06.10.2016. 12:09

Zvezdara, Mirijevo, Matice srpske i Mirijevski venac – da li neko može da popravi stazu koja povezuje pijacu i veliki Maksi, da postavi osvetljenje i oreže grane koje ometaju prolaz. Isto važi i za stazu koja vodi do prodavnice IDEA.   Odgovor Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Sredstvima iz Budžeta grada Beograda preko ovog […]

Zvezdara, Mirijevo, Matice srpske i Mirijevski venac – da li neko može da popravi stazu koja povezuje pijacu i veliki Maksi, da postavi osvetljenje i oreže grane koje ometaju prolaz. Isto važi i za stazu koja vodi do prodavnice IDEA.

 

Odgovor Sekretarijata za komunalne i stambene poslove

Sredstvima iz Budžeta grada Beograda preko ovog Sekretarijata finansira se redovno i investiciono održavanje javnih zelenih površina koje su izgrađene na gradskom građevinskom zemljištu u okviru izgradnje infrastrukture u skladu sa planskim aktom, prema overenoj tehničkoj dokumentaciji, koje su nakon završetka izgradnje i dobijanja upotrebne dozvole predate na redovno održavanje JKP „Zelenilo Beograd“. Obilaskom predmetne lokacije od strane nadležnih rukovodilaca u okviru JKP „Zelenilo Beograd“ i uvidom u tehničku dokumentaciju, odnosno Pregled površina JKP „Zelenilo Beograd“, utvrđeno je da se predmetne staze ne nalaze u Pregledu površina koje održava JKP „Zelenilo Beograd“, odnosno nisu bile predmet primopredaje u okviru stambenog naselja. Shodno Odluci o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina („Sl. list grada Beograda“ broj 12/01, 15/01, 11/05, 23/05, 29/07 i 2/2011), održavanje predmetnih staza nije u nadležnosti JKP „Zelenilo Beograd“, odnosno rešavanje prijave ssugrađanke po pitanju popravke staza, nije u delokrugu nadležnosti Sekretarijata za komunalne i stambene poslove. Radovi na sanaciji i popravci pešačkih staza – trotoara ne finasiraju se preko ovog Sekretarijata iz sredstava Grada, jer za te namene nisu ni planirana sredstva u Budžetu.

U skladu sa navedenim, rešavanje predmetne prijave, u ovom slučaju, nije u nadležnosti Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, već je delokrug nadležnosti Sekretarijata za saobraćaj, kome je potrebno da se obratite, kako bi se rešio predmetni problem. Za radove na popravci javnog osvetljenja potrebno je uputitu zahtev JKP „Javno osvetljenje“ kako bi postupili u okviru svoje nadležnosti i poverenih poslova.

Takođe vas obaveštavamo da je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, po pitanju primene sanitarno-higijenskih mera na zelenilu, koje se pruža duž staze koja predstavlja vezu između pijace i prodavnice „Maxi“, uputio dopis JKP „Zelenilo Beograd“ kao bi preuzeli sve neophodne mere iz svoje nadležnosti u što kraćem roku, – kažu u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove.

Odvojene delove pitanja prosledili smo Sekretarijatu za saobraćaj i Sekretarijatu za energetiku (ne JKP „Javno osvetljenje“)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana