Objavljeno: 30.09.2016. 15:21 Izmenjeno: 30.09.2016. 15:21

Palilula, Rospi ćuprija, Slanački put 2 – gledateljka se ponovo javila da pita ko će da očisti Mirijevski potok i ko će da ojača korito potoka kako se voda ne bi izlivala i plavila temelje kuća? Gledateljka se žali na nesnosan smrad jer je potok zapušten i pun smeća. Na isto pitanje iste gledateljke pročitan […]

Palilula, Rospi ćuprija, Slanački put 2 – gledateljka se ponovo javila da pita ko će da očisti Mirijevski potok i ko će da ojača korito potoka kako se voda ne bi izlivala i plavila temelje kuća? Gledateljka se žali na nesnosan smrad jer je potok zapušten i pun smeća.

Na isto pitanje iste gledateljke pročitan je 30. juna 2016. odgovor nadležne gradske inspekcije (i 18. maja og. postavljeno je pitanje o Mirijevskom potoku, ali sa drugim naglascima):

„Programom uređenja vodotoka na teritoriji grada Beograda za 2016. godinu“ Sekretarijata za privredu gradske uprave grada Beograda predviđeno je čišćenje Mirijevskog potoka. Za sva pitanja u vezi sa dinamikom predviđenih radova možete se obratiti direktno Sekretarijatu za privredu, Ul. kraljice Marije 1/XVII; imejl: privreda@beograd.gov.rs

Inspekcija za zaštitu životne sredine tokom 2015. godine izvršila je kontrolu svih privrednih subjekata koji svoje otpadne vode upuštaju u Mirijevski potok, i tom prilikom im je naredila da primene tehničko–tehnološke mere za smanjene emisije zagađujućih materija u vode, kao i da redovno dostavljaju izveštaje o kvalitetu otpadnih voda. Međutim, pored tih ispusta, uočen je veliki broj ispusta iz domaćinstava, koji svoje otpadne i fekalne vode, direktno ispuštaju u potok. O tom problemu, inspekcija je obavestila Komunalnu inspekciju opštine Palilula, koja je nadležna da kontroliše odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda iz domaćinstava. Za trajno rešavanje navednog problema neophodno je da se reši pitanje infrastrukture u tom delu grada, – glasi odgovor sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda od 28. juna 2016. a ovo pitanje prosleđeno je i pomenutom Sekretarijatu za privredu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana