Objavljeno: 26.09.2016. 10:45 Izmenjeno: 26.09.2016. 10:45

Čukarica, Cerak, Cerski venac 10 – gledateljka je u martu pitala za uređenje stepeništa i kaže da je JKP „Zelenilo Beograd“ dalo pozitivan odgovor, tačnije da će te stepenice obnoviti. Međutim, od marta do danas nije ništa urađeno.   Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“: Pomenuto stepenište koje se nalazi u ulici Cerski venac broj 10 , […]

Čukarica, Cerak, Cerski venac 10 – gledateljka je u martu pitala za uređenje stepeništa i kaže da je JKP „Zelenilo Beograd“ dalo pozitivan odgovor, tačnije da će te stepenice obnoviti. Međutim, od marta do danas nije ništa urađeno.

 

Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“:

Pomenuto stepenište koje se nalazi u ulici Cerski venac broj 10 , pripada stambenom naselju Cerak vinogradi. Projekat ovog stambenog naselja zaštićen je od strane projektanata i za sve sanacije potrebno je da se dobije saglasnost autora i popravka izvrši identičnim materijalom od koga su stepenice, staze i napravljene. Celo naselje Cerak-vinogradi, zbog arhitektonsko-urbanističkih vrednosti nalazi se pod režimom potpune zaštite u Generalnom urbanističkom planu grada Beograda, što označava potpuno očuvanje naselja, bez promena (GUP Beograda, kriterijumi K2, K8 i K6), za sanaciju je potrebna i saglasnost autora ovog naselja arh. Milenije Marušić.

Navedeni radovi spadaju u investiciono ulaganje. U toku je izrada tehničke dokumentacije, naše stručne službe u okviru JKP „Zelenilo Beograd“ će nakon izrade istih, zahtev za sanaciju pomenutih stepeništa prosledili resornom Sekretarijatu za komunlano stambene poslove grada Beograda, koji odobrava sredstava za projekte ovakve vrste na dalje razmatranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana