Objavljeno: 26.09.2016. 10:42 Izmenjeno: 26.09.2016. 10:42

Čukarica, Žarkovo, Zmajevačka 14 – gledateljkina ćerka stanuje u potkrovlju zgrade čiji krov prokišnjava. Prošle godine je JP „Gradsko stambeno“ dalo ponudu za obnovu celog krova. Međutim, neki stanari se tome protive i ne žele da sklope ugovor, odnosno da to plaćaju. Gledateljka pita da li prema novom Zakonu o stanovanju ostali stanari mogu da […]

Čukarica, Žarkovo, Zmajevačka 14 – gledateljkina ćerka stanuje u potkrovlju zgrade čiji krov prokišnjava. Prošle godine je JP „Gradsko stambeno“ dalo ponudu za obnovu celog krova. Međutim, neki stanari se tome protive i ne žele da sklope ugovor, odnosno da to plaćaju. Gledateljka pita da li prema novom Zakonu o stanovanju ostali stanari mogu da se primoraju da prihvate popravku krova.

 

Prema važećem Zakonu o održavanju stambenih zgrada, održavanje finansiraju njihovi vlasnici, odnosno vlasnici stanova i poslovnih prostora u zgradama.

Po odabiru izvođača JPGS upućuje konačnu Ponudu za izvođenje zahtevanih radova. Da bi započelo izvođenje radova, stanari/vlasnici moraju prihvatiti Ponudu, o čemu donose odgovarajuću Odluku (DOC ili PDF) koju prate potpisi (DOC ili PDF) većine (51%) vlasnika kvadrata stambenog i poslovnog prostora zgrade. Nakon usvajanja Ponude, zgrada potpisuje ugovor sa „Stambenim“ i otpočinju radovi čije trajanje je definisano ugovorom. Garanciju na izvršene radove daje „Gradsko stambeno“ i ona je definisana ugovorom, u zavisnosti od vrste radova, korišćenih materijala i sl.

Plaćanje počinje nakon završetka radova, dinamikom i u iznosima koji su precizirani ugovorom. Plaćanje se vrši putem gradskog servisa objedinjene naplate komunalnih usluga-uplatnicama „Infostana“, ratama na mesečnom nivou.

Dodatne informacije gledateljka može dobiti telefonskim pozivom Centra za komunikacije JP „Gradsko stambeno“, radnim danom od 8 do 16 časova, na br. tel. 0800 200 011 i *011.

– Novi Zakon o stanovanju nije izglasan u Narodnoj Skupštini RS, tako da nije ni mogla da počne primena odredbi ovog Zakona u praksi. Dok ne počne da važi novi zakon, u primeni je postojeći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana