Objavljeno: 23.09.2016. 13:02 Izmenjeno: 23.09.2016. 13:02

(od 30.08) Zemun, naselje Sava Kovačević – gledateljka se žali da se igrališta ne održavaju uredno skoro dve godine, a ima puno dece koje ih koriste. Kaže da se javljala i da joj je rečeno da će Zelenilo urediti igrališta, ali od toga ništa. Kaže da ne želi samo da čuje da su „5. kategorija“. […]

(od 30.08) Zemun, naselje Sava Kovačević – gledateljka se žali da se igrališta ne održavaju uredno skoro dve godine, a ima puno dece koje ih koriste. Kaže da se javljala i da joj je rečeno da će Zelenilo urediti igrališta, ali od toga ništa. Kaže da ne želi samo da čuje da su „5. kategorija“. Poslala je slike na Viber Studija B gde se vidi nepokupljeno lišće.

JKP „Zelenilo-Beograd“ bavi se održavanjem oko 3.000ha javnih zelenih površina (parkovi, skverovi, ulični travnjaci, rekreativni kompleksi, zelenilo stambenih naselja, delimično uređene površine…) na teritoriji deset gradskih opština. Odžavanje podrazumeva negu i obnovu biljnog materijala, održavanje i zamenu instalacija i inventara koji pripadaju zelenoj površini, održavanje čistoće, preduzimanje mera zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda, itd. Održavanje se obavlja prema godišnjem programu koji usvaja Skupština grada Beograda. Budžetska sredstva za finansiranje godišnjeg održavanja javnih zelenih površina ograničena su i nisu dovoljna da se sve površine mogu održavati istim obimom i kvalitetom, stoga su javne zelene površine svrstane u šest kategorija (nivoa) održavanja. Prema tim kriterijumima parkovi i skverovi svrstani su od I do IV, ulični travnjaci i saobraćajnice u IV, zelene površine stambenih naselja u V, a delimično uređene površine u VI kategoriju održavanja. Sve kategorije karakteriše određen broj ponavljanja osnovnih operacija održavanja zelenila. Nivoi održavanja po kategorijama su ujednačeni na svih deset opština.

Zelene površine koje se nalaze u stambenom naselju Sava Kovačević u Zemunu pripadaju 5. kategoriji zelenih površina. Sve javne zelene površine u okviru stambenih naselja Beograda u Programu redovnog održavanja JKP “Zelenilo-Beograd“ svrstane su u 5. kategoriju održavanja.

Radovi na grabuljanju lišća predviđeni su prema kalendaru radova za kraj godine, i to kada većinska lisna masa na krošnji stabla opadne , a to je u periodu novembar-decembar.

Na osnovu primedbe koju ste uputili JKP „Zelenilo Beograd“ da se zelene površine oko zgrade u na navedenoj adresi neadekvatno održavaju, obaveštavamo Vas da su radnici JKP „Zelenilo Beograd“ na ovoj površini redovno izvode sve radove na održavanju zelenih površina koji su predviđeni Programom održavanja, kao što su košenje, čišćenje površine i sl. U skladu sa dinamikom poslova, čišćenje zelene površine na predmetnoj lokaciji se vrši se 1-2 puta nedeljno. Ipak, radnici JKP „Zelenila Beograd“ trudiće se da što češće i intezivnije izvršavaju radove na čišćenju pomenute lokacije, – kažu u JKP „Zelenilo-Beograd“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana