Objavljeno: 20.09.2016. 12:51 Izmenjeno: 20.09.2016. 12:51

Voždovac, Mitrovo brdo, Ulica vojvode Vlahovića – gledateljka pita kada će biti uređena kišna kanalizacija i trotoari u ovoj ulici. Kaže da nije čula odgovor na pitanje druge gledateljke koja je pitala za liniju minibusa 26L.   Evo šta je 20. oktobra 2015. odgovoreno drugoj sugrađanki iz Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za građevinsko zemljište […]

Voždovac, Mitrovo brdo, Ulica vojvode Vlahovića – gledateljka pita kada će biti uređena kišna kanalizacija i trotoari u ovoj ulici. Kaže da nije čula odgovor na pitanje druge gledateljke koja je pitala za liniju minibusa 26L.

 

Evo šta je 20. oktobra 2015. odgovoreno drugoj sugrađanki iz Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda (ne na pitanje o minibusu 26L, što je pitanje iz radio programa, nego na insistiranje da ulica bude jednosmerna i dr. primedbe na infrastrukturu):

– Odgovor Sekretarijata za saobraćaj (20.10.2015):

Naselje vojvode Vlahovića izgrađeno je stohastički i većinom neplanski. Nisu rešeni pravno-imovinski odnosi između definisanja gradskog zemljišta i ostalih korisnika, tako da bilo koja izgradnja novih saobraćajnica i trotoara u ovim trenutku ne dolazi u obzir. Unutar naselja izgrađena je nepravilna saobraćajna mreža koja ne omogućava jednosmerno uvođenje. Na trotoarima se parkiraju stanari koje ne žele da svoja vozila ostavljaju unutar parcela, jer većina stanara koji žive u kućama imaju svoja dvorišta sa izgrađenim parking mestima na parceli. Na ulazu u naselje (kod okretnice linije 26) Sekretarijat za saobraćaj više puta je postavio fiksne stubiće koji su uklonjeni od strane nepoznatih lica u roku od nekoliko sati po postavljanju. Pošto postoji sva zakonska regulativa, Uprava saobraćajne policije i Komunalna policija nadležni su za sankcisanje vozača i nepropisnog parkiranja, – kaže se u odgovoru Sekretarijata za saobraćaj, koji je pročitan u ponedeljak 19. oktobra 2015. u istoj rubrici.

– Takođe, od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobijen je 18. avgusta 2015. odgovor na isto pitanje:

Ul. vojvode Vlahovića predstavlja izvedenu saobraćajnicu, tako da Direkcija, u skladu sa svojim Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, nema planiranih aktivnosti na toj saobraćajnici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana