Mali i Brnabić o unapređenju rada lokalne samouprave Studio B

Objavljeno: 19.09.2016. 16:52 Izmenjeno: 20.09.2016. 13:33

Želimo da unapredimo rad lokalne samouprave novim zakonom o glavnom gradu, kako bismo našim sugrađanima ponudili najbolje usluge, istakao gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom razgovora sa ministarkom Anom Brnabić.

Nacrt Zakona o glavnom gradu, izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, ali i kako unaprediti rad lokalne samouprave, bile su teme sastanka gradonačelnika Beograda Siniše Malog i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ane Brnabić.

„Cilj nam je da lokalna samouprava funkcioniše efikasno i zato nam je važno da sarađujemo sa ministarstvom na ovim zakonima, kako bismo zajedno došli do najboljih rešenja. Želimo da unapredimo rad lokalne samouprave novim zakonom o glavnom gradu, kako bismo našim sugrađanima ponudili najbolje usluge. Grad Beograd sigurno može da služi kao primer drugim lokalnim samoupravama i zato nam je važno da iniciramo ovakvu vrstu saradnje i da se po tom modelu sarađuje i sa drugim lokalnim samoupravama“, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik i ministarka razgovarali su i o obukama za komunalne policajce, koje će sprovoditi ovo ministarstvo, kako bi dodatnom edukacijom Komunalna policija na najbolji način bila na usluzi građanima.

„Izuzetno sam zainteresovana za saradnju sa Beogradom po svim pitanjima od interesa za lokalnu samoupravu. Posebnu pažnju posvetićemo obukama za komunalne policajce, kako bi ova važna služba dodatnom edukacijom postala integralni deo zajednice na usluzi svim građanima“, istakla je Brnabićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 10°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana