Objavljeno: 16.09.2016. 10:33 Izmenjeno: 16.09.2016. 10:33

  Ponovo se javio gledalac jer nije zadovoljan odgovorom u vezi sa radom autobuskih linija 107 i 109. Vozači na tim linijama otvaraju samo prednja vrata, kao i da kontrolišu putnike da li imaju kartu i dokle idu, za šta – kao penzionisani vozač GSP – kaže da nije njihov posao.   – Prethodni odgovor […]

 

Ponovo se javio gledalac jer nije zadovoljan odgovorom u vezi sa radom autobuskih linija 107 i 109. Vozači na tim linijama otvaraju samo prednja vrata, kao i da kontrolišu putnike da li imaju kartu i dokle idu, za šta – kao penzionisani vozač GSP – kaže da nije njihov posao.

 

– Prethodni odgovor Direkcije za javni prevoz, pročitan 12. 9:

Linija 109 je registrovana kao linija javnog gradskog linijskog prevoza od „Padinske Skele“ do „Puta za Dunavac“. Na ovoj trasi važe vozne isprave koje važe na ostalim linijama Integrisanog tarifnog sistema. Prevoz putnika od „Puta za Dunavac“ do Čente vrši se na osnovu Ugovora koji je JKP GSP „Beograd“ sklopio sa MZ Čenta. Direkcija za javni prevoz nije upoznata sa naplatom prevozne usluge po osnovu ugovora. Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda („Sl. list grada Beograda“ br.61/2009, 10/2011, 55/2011, 69/2014 i 2/2015) propisano je da je zabranjeno ulaziti u vozilo na vrata koja nisu obeležena oznakom za ulaz u vozilo, odnosno izlaziti iz vozila na vrata koja nisu obeležena oznakom za izlaz iz vozila, – kažu u Direkciji za javni prevoz.

– Prethodni odgovor JKP GSP „Beograd“ (takođe pročitan 12. septembra)):

Prema važećoj sistematizaciji radnih mesta JKP GSP „Beograd“ u opisu radnog mesta vozača stoji da „upravlja vozilom na linijama i u garažnom servisnom prostoru uz poštovanje svih zakonskih i internih propisa Preduzeća i vrši prodaju pojedinačnih karata putnicima u vozilu. Obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca. Po potrebi obavlja i poslove usmeravanja putnika prilikom ulaska u vozilo javnog gradskog prevoza, kao i nadzor i informisanje putnika u cilju pravilnog korišćenja vozne isprave.“

–  Ponovljeno pitanje uputili smo JKP GSO „Beograd“ i dobili odgovor:

Pravilnici se prilagođavaju vremenima i okolnostima, i sve što smo ranije naveli je u skladu sa Pravilnikom, – kaže se u novom odgovoru PR menadžera JKP GSP „Beograd“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana