Objavljeno: 09.09.2016. 13:19 Izmenjeno: 09.09.2016. 13:19

  Gledateljka sa Vidikovačkog venca žali se da je još 1969. godine opština Čukarica njenoj porodici oduzela deo placa za „ranžirnu stanicu“ i to 318m². Od placa je ostalo još 50 ari koje gledateljka kaže da ne može da koristi, tačnije „ne može da priđe“ tom zemljištu. Sada joj je kao penzionerki potreban novac, pa […]

 

Gledateljka sa Vidikovačkog venca žali se da je još 1969. godine opština Čukarica njenoj porodici oduzela deo placa za „ranžirnu stanicu“ i to 318m². Od placa je ostalo još 50 ari koje gledateljka kaže da ne može da koristi, tačnije „ne može da priđe“ tom zemljištu. Sada joj je kao penzionerki potreban novac, pa pita da li opština planira da kupi i ostatak tog placa.

 

Pitanje smo uputili GO Čukarica, iako nismo sigurni da se i 2016. eksproprijacija vrši na isti način na koji način je to rađeno 1969. godine.

Ostaje nejasno nekoliko stvari: 1/ zašto porodica naše gledateljke za skoro 50 godina od eksporprijacije nije tražila da im se obezbedi pristup parceli i 2/ zašto parcelu od 50 ari ne ponudi na prodaju.

U međuvremenu, i dok nam ne stigne odgovor GO Čukarica, jedino što možemo jeste da preporučimo gledateljki da se obrati nekom advokatu i preko njega ponudi zemljište na prodaju na slobodnom tržištu na kome je cena sigurno veća nego u procesu eksproprijacije a šta i ne znamo da li postoji razlog i potreba i da li uopšte predstavlja realnu mogućnost.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana