Objavljeno: 08.09.2016. 11:00 Izmenjeno: 08.09.2016. 11:00

  (od 22. 8) Zvezdara, Mali Mokri Lug, Ul. Momačka 2 i Mare Taborske 20 – gledalac kaže sa ima problem sa kanalizacijom koja je ’83. građena iz samodoprinosa – pukla je cev kod šahta i voda ulazi u kuću koja se nalazi u Momačkoj br. 2. JKP BVK neće to da popravlja, jer ta […]

 

(od 22. 8) Zvezdara, Mali Mokri Lug, Ul. Momačka 2 i Mare Taborske 20 – gledalac kaže sa ima problem sa kanalizacijom koja je ’83. građena iz samodoprinosa – pukla je cev kod šahta i voda ulazi u kuću koja se nalazi u Momačkoj br. 2. JKP BVK neće to da popravlja, jer ta mreža nije u njihovom održavanju i rečeno im je da sami poprave kvar. (Ratomir)

 

Istog dana odgovorili smo da je problem u Malom Mokrom Lugu prijavljen komunalnoj inspekciji, a inspektori će izlaskom na teren utvrditi ko je u obavezi da sanira kvar na pomenutoj kanalizacionoj mreži.

– Odgovor Sekretarijata za inspekcijske poslove:

U vezi sa kvarom na kanalizacionoj mreži u Momačkoj ulici br.2, u naselju Mali Mokri Lug, u Beogradu, u predmetu koji je u ovom Sektoru zaveden pod br.355.1-1464/16 dana 24.8.2016. utvrđeno je sledeće:

Proverom u službenoj dokumentaciji JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ – Sektor kanalizacione mreže utvrđeno je da tom komunalnom preduzeću nije predata na upravljanje i održavanje kanalizaciona mreža u naselju Mali Mokri Lug, dakle nije u pitanju gradska kanalizaciona mreža, pa samim tim preduzeće nije ni dužno da se stara o njenom nesmetanom funkcionisanju. Kako je u konkretnom slučaju reč o „lokalnoj kanalizaciji“, to investitor odnosno korisnici iste imaju obavezu da je održavaju u skladu sa odredbama Odluke o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Beograda („Sl. list grada Beograda“ , br.6/10,29/14).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana