Objavljeno: 07.09.2016. 13:43 Izmenjeno: 07.09.2016. 13:43

Zvezdara, Đeram – na uglu ulica Živka Karabiberovića i Đakovačke pored parcele na kojoj se nalaze stare kućice sagrađena je nova zgrada od 3 sprata, kojoj je dozidano još 5 spratova. Zbog tih radova popucali su temelji i fasada gledateljkine „kućice“, a ona takođe kaže da se ne vidi ko je investitor i izvođač, jer […]

Zvezdara, Đeram – na uglu ulica Živka Karabiberovića i Đakovačke pored parcele na kojoj se nalaze stare kućice sagrađena je nova zgrada od 3 sprata, kojoj je dozidano još 5 spratova. Zbog tih radova popucali su temelji i fasada gledateljkine „kućice“, a ona takođe kaže da se ne vidi ko je investitor i izvođač, jer radovi nisu označeni tablom i pominje obećano izmeštanje trafostanice, kao i da joj je investitor rekao da će joj šteta biti nadoknađena.

 

Od nadležne službe GO Zvezdara dobili smo odgovore koji su iz ove opštine u prethodnom periodu upućivani medijima zainteresovanim za ovu nadgradnju, za koju je i gledateljka pitala:

Gradilište u ul. Živka Karabiberovića je stari problem, – kažu u GO Zvezdara.

Investitor nije dobio dozvolu, a još u julu 2014. inspekcija GO Zvezdara donela je rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova i podneta je krivična prijava za gradnju bez dozvole i za nastavak radova posle donošenja rešenja o zatvaranju gradilišta. U GO Zvezdara kažu i da povodom te krivične prijave od Tužilaštva još uvek nisu dobili odgovor.

I posle toga inspektori GO Zvezdara izlazili su više puta po prijavama građana na teren i konstatovali da su radovi nastavljeni.

Prilikom izrade programa izvršenja (rušenja nelegalnih objekata) u junu 2015. godine GO Zvezdara se obratila Sekretarijatu za legalizaciju radi provere da li je za ovaj objekt podnet zahtev za legalizaciju (odgovor nije dobijen) i Katastru nepokretnosti radi provere da li je zahtev za upis podnet po prethodnom Zakonu. U odgovoru Katastra stoji da takav zahtev za predmetni objekt nije podnet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana