Objavljeno: 05.07.2024. 16:55 Izmenjeno: 05.07.2024. 16:55

. Kolonija Radomira Markovića, naselje Banjica, GO Voždovac. Gledateljka traži prskanje komaraca na ovoj lokaciji. Ona kaže da su ekipe za prskanje komaraca prošle samo jedanput a imaju najezdu  bubica i komaraca. ( Ljiljana)   Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju da će suzbijanje komaraca na lokaciji iz prijave, ekipe ovog preduzeća sprovesti u utorak, 9. […]

. Kolonija Radomira Markovića, naselje Banjica, GO Voždovac. Gledateljka traži prskanje komaraca na ovoj lokaciji. Ona kaže da su ekipe za prskanje komaraca prošle samo jedanput a imaju najezdu  bubica i komaraca. ( Ljiljana)

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju da će suzbijanje komaraca na lokaciji iz prijave, ekipe ovog preduzeća sprovesti u utorak, 9. jula u ranim jutarnjim časovima.

 

Gledalac je predao sektoru za katastar nepokretnosti jedan zahtev 14.09.2023. broj predmeta 952-02-3-015-4927/2023. Do današnjeg dana niko ništa nije preduzeo. Gledalac pita šta je sa njegovim predmetom, kada će to biti rešeno i gde je problem. ( Vojislav)

 

Pitanje gledaoca Servisni centar Grada Beograda prosledio je Republičkom geodetskom zavodu. Po dobijanju traženih informacija, obavestićemo gledaoca.

 

Naselje Labudovo brdo, GO Rakovica. Gledateljka je dobila je rešenje za porez i više nego duplo je skuplje nego prošle godine. Pitala je po komšiluku da li je i njima poskupelo, oni su rekli 1 500 do 2 000dinara da im je skuplje. Ona pita da li je to stvarno toliko poskupelo ili nije, ili je u pitanja greška. (Nada)

 

Odgovor Sekretarijata za javne prihode:

 

Visina poreza na imovinu svakom poreskom obvezniku utvrđuje se u skladu sa Zakonom o porezima na imovinu i zavisi od elemenata za oporezivanje (površina, vrsta nepokretnosti, pravo na poreski kredit, amortizacija…).

Ukoliko nije bilo promene elemenata za oporezivanje, porez na imovinu za 2024. godinu, svakako nije više od duplo veći u odnosu na 2023. godinu.

Poreski obveznik može sva pojašnjenja i provere u vezi svog poreza na imovinu izvršiti u nadležnom opštinskom odeljenju Sekretarijata za javne prihode svaki radni dan od 08.00 do 14.00 časova, a sredom do 18.30 časova.

 

Ladne vode, naselje Mirijevo, GO Zvezdara. Gledalac kaže da se uvek nakon padavina tu napravi veliki bazen, ne može da se prođe kolima ni pešaka, veliki problem skupljanja vode. On pita da li to može da se reši. ( Viber)

 

Primedbu i pitanje gledaoca prosledili smo JP „Putevi Beograda“ kako bi njihove ekipe izlaskom na teren utvrdile razloge nakupljanja vode na predmetnoj lokaciji.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana