Objavljeno: 20.06.2024. 14:38 Izmenjeno: 20.06.2024. 14:38

Gledalac pita  zašto nema rampe – prelaza na trotoaru za osobe sa invaliditetom  u centru Železnika kod Komercijalne banke. ( Dragomir)   Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju da je ovo preduzeće  izdalo nalog izvođaču radova da izvrši spuštanje ivičnjaka na uglu Radnih akcija i Titove ulice u naselju Železnik kako bi se napravio prelaz namenjen […]

Gledalac pita  zašto nema rampe – prelaza na trotoaru za osobe sa invaliditetom  u centru Železnika kod Komercijalne banke. ( Dragomir)

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju da je ovo preduzeće  izdalo nalog izvođaču radova da izvrši spuštanje ivičnjaka na uglu Radnih akcija i Titove ulice u naselju Železnik kako bi se napravio prelaz namenjen osobama sa invaliditetom.

 

 

Gledalac ponavlja pitanja na odgovor koji je dobio, da voda tj. kanalizacija curi u ulici Kraljice Natalije i sliva se ka Niškoj ulici, plivaju dvorišta u vodi i gledalac moli da ekipe izađu na teren, jer je zvao i prijavljivao i inspekciji i opštini ali problem nije saniran. ( Radiša)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju da je nalog broj 2-9685 po kojim je prijavljen navedeni problem i dalje aktivan. Iz ovog preduzeća navode da  zbog povećanog obima posla i opterećenosti resursa nisu u mogućnosti da odmah otklone kvar. Kvarovi se otklanjaju prema prioritetu, počevši od onih koji ugrožavaju bezbednost građana, ugrožavaju bezbedno funkcionisanje saobraćaja i gradskog prevoza, prave materijalni štetu i slično. Kvar će biti otklonjen čim se za to steknu uslovi i u razumnom roku. Mole gledaoca za strpljenje i razumevanje.

 

Gledateljka pita kada će biti rešen problem vodovoda i vodosnabdevanja u Malom Mokrom Lugu , ulica Rade Kondića. ( Milka)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

Na navedenoj lokaciji nema vodovodne mreže koja je u sistemu održavanja JKP BVK. Postojeća vodovodna mreža je izvedena od strane građana, mimo važećih tehničkih propisa i normativa, bez odgovarajuće tehničke dokumentacije i stručnog nadzora, te je kao takvu tretiramo kao internu, čije je održavanje isključivo u nadležnosti vlasnika ili korisnika objekata, stoga ne možemo da garantujemo uredno vodosnabdevanje.

 

Za polaganje nove i tehnički ispravne vodovodne mreže obratite se sa zahtevom Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda kako bi, u saradnji sa vašom opštinom, izradili Projektnu dokumentaciju i obezbedili sredstva kroz buduće planove.

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju da važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ, nisu planirane aktivnosti na izgradnji vodovodne i kanalizacone mreže u Ulici Rada Kondića.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema broju stanovnika koji gravitira predmetnoj lokaciji.

 

Listu prioriteta dostavljaju predsednici gradskih opština, a po pozivu koji Direkcija upućuje gradskim opštinama prilikom pripreme novog ili rebalansa postojećeg programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

 

Gledateljka se javlja iz Zaklopače – Grocka, 7 dana nema vode tehničke, gledateljka pita šta se dešava. Zvala je i opštinu i Vodovod ali niko ništa nije preduzeo da se problem reši. ( Mirjana)

 

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su nam  da ovo preduzeće ne snabdeva vodom ovaj deo opštine Grocka. Za to je zaduženo lokalno komunalno preduzeće JKP Grocka. Servisni centar Grada Beograda prijavu je prosledio JKP „Grocka“. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledateljku.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana