Objavljeno: 12.06.2024. 16:59 Izmenjeno: 12.06.2024. 16:59

Jurija Gagarina 54, GO Novi Beograd. Gledateljka se žali da su dobili ogromne račune za zajedničku struju . Ona pita šta da rade i kome da se žale. (Slađana)     Iz JKP „Infostan tehnoilogije“ odgovaraju da je na osnovu reklamacije korisnika, izvršena je kontrola zaduženja  na ime  zajedničke električne energije za ulaz Jurija Gagarina […]

Jurija Gagarina 54, GO Novi Beograd. Gledateljka se žali da su dobili ogromne račune za zajedničku struju . Ona pita šta da rade i kome da se žale. (Slađana)

 

 

Iz JKP „Infostan tehnoilogije“ odgovaraju da je na osnovu reklamacije korisnika, izvršena je kontrola zaduženja  na ime  zajedničke električne energije za ulaz Jurija Gagarina od broja 52 do broja 74 nakon čega je ustanovljeno da je obračun u skladu sa parametrima (čitanjima) nadležnog preduzeća, koje je JKP „Infostan tehnologije“ u obavezi da u skladu sa procedurom poslovanja fakturiše korisnicima.

 

Po nalogu nadležnog preduzeća Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd , koje isporučuje uslugu zajedničke električne energije, u zaduženju za maj 2024. godine pored očitane zajedničke električne energije za mart 2024. godine prikazan je  iznos potrošnje sa strujomera koji se odnosi na podstanicu i teretni lift i koja se deli na ulaze Jurija Gagarina broj 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70, 72 i 74, izvršena je korekcija računa za period od 7 meseci (septembar/23-mart/24), a koji nije obračunat i nije prikazan u prethodnim računima objedinjene naplate za uslugu zajedničke električne energije, što je ujedno razlog uvećanog iznosa u majskom zaduženju 2024 godine.

 

Iz Elektrodistribucije Beograd odgovaraju da je ekipa Ogranka Elektrodistribucije Zemun uradila kontrolu na licu mesta i konstatovala je da se na adresi Jurija Gagarina br. 54 nalazi brojilo za opšte svetlo i za lift. Brojilo se redovno očitava svaki mesec. Merno mesto je ispravno.

 

Iz Elektrodistribucije napominju da se u obližnjem ulazu nalazi i brojilo za podstanicu, čija se potrošnja takođe naplaćuje preko Infostan tehnologije, s tim što Infostan vrši raspodelu te potrošnje na odgovarajući broj ulaza na adresi Jurija Gagarina, kao i na ulaz br. 54.

 

 

Zabranska 93A,93B, Leštane, GO Grocka. Gledateljka kaže da iznad njih rade Novo groblje Kaluđerica i kada padne kiša nanese im blato. Ona traži ako može nekako to da se reši jer su veliki nanosi vode i blata sa gradilišta novog groblja. ( Mira)

 

Prijavu i primedbe gledateljke Servisni centar Grada Beograda uputio je komunalnoj inspekciji GO Grocka.

 

Jurija Gagarina 84, GO Novi Beograd.  Gledateljka se žali da osim što su dobili ogromne račune za zajedničku struju ,dobijaju ogromne račune za vodu (u proseku tročlana porodica potroši oko 30 kubika vode). Ona pita šta se dešava i što su računi toliki. ( Maja)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

U vezi sa povećanim iznosima obračuna utrošene vode za stambenu zgradu u Ulici Jurija Gagarina 84, iskazanim na uplatnicama JKP „Infostan tehnologije“, obaveštavamo potrošača da je očitavanjem vodomera u periodu od 2021. do kraja 2023. konstatovana povećana potrošnja o čemu su poslata upozorenja.

 

Obračun utrošene vode, na vodovodnom spoju sa registarskim brojem 70133, za decembar 2023. godine, kao i za januar, februar, mart, april i maj  2024. godine izvršen je na osnovu dnevne prosečne potrošnje vode, iz perioda od 14.06.2023. godine do 31.10.2023. godine, koja je iznosila 29,93m³ dnevno.

 

Službenik čitanja vodomera, dana 03.06.2024. godine pokušao je da izvrši redovno očitavanje  vodomera, kada je evidentirao da je sklonište vodomera zaključano.

 

Odlukom o prečišćavanju i distribuciji vode propisano je da se o održavanju kućne vodovodne instalacije i vodomernog skloništa stara korisnik usluga, kao i da isti odgovara za nastalu štetu i troškove, prouzrokovane, izlivanjem vode.

 

Odlukom o načinu plaćanja komunalnih usluga je predviđeno da se uplatnice za tekući mesec korisnicima dostavljaju mesečno, a nije predviđena obaveza komunalnog preduzeća da se očitavanje vodomera vrši mesečno, zbog čega se korisnici u periodu između dva očitavanja zadužuju akontaciono. Iznos akontacionog zaduženja zavisi od dnevnog proseka potrošnje u periodu između prethodna dva očitavanja. Zaduženje ispostavljeno nakon čitanja predstavlja razliku između stvarno isporučene količine vode i zbira akontacionih zaduženja. Svakim narednim čitanjem, formira se i novi dnevni prosek potrošnje za budući period, tj. za period do sledećeg čitanja.

 

Obaveštavamo potrošača da će JKP BKV obaviti kontrolno očitavanje vodomera br.  0500353/50mm, kako bi se utvrdila sadašnja dnevna prosečna potrošnja vode na vodovodnom spoju sa registarskim brojem 70133.

 

 

Gledalac se žali na vozača koji je pušio 11.06.2024. godine na liniji 59 , prevoznik je Trans Produkt, a broj vozila P 41539 oko 17 časova kada je kretao sa početne stanice. Inače, gledalac se žali da vozila na ovoj liniji ne poštuju red vožnje. ( Milan)

 

Sve pritužbe gledoca Servisni centar Grada Beograda uputio je stručnim službama Sekretarijata za javni prevoz koje su nadležne za navedeno i prevozniku da proveri navode i preduzme odgovarajuće mere.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana