Objavljeno: 20.11.2023. 14:56 Izmenjeno: 20.11.2023. 14:56

Ulica Joakima i Ane, naselje Međulužje, GO Mladenovac. Gledalac kaže da u ovoj ulici nije rađena kanalizacija i da ulica nije asfaltirana. (Zoran)     Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:   Trećim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština […]

Ulica Joakima i Ane, naselje Međulužje, GO Mladenovac. Gledalac kaže da u ovoj ulici nije rađena kanalizacija i da ulica nije asfaltirana. (Zoran)

 

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

Trećim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, planirane su aktivnosti na završetku izgradnje fekalne kanalizacije u naselju Međulužje u opštini Mladenovac, a aktivnosti će se sprovoditi u skladu sa obezbeđenim sredstvima u budžetu grada.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

 

Gledalac pita kada će se uraditi trotoar u ulici Đoke Kovačevića od

Solunske do Timočke, već 5-6 godina nije sređen, kocke su podignute a građani  su prinuđeni da idu kolovozom. (Radovan)

 

Pitanje gledaoca Servisni centar Grada Beograda uputio je JP „Putevi Beograda“ i GO Zemun. Po dobijanju tražene informacije, obavestićemo gledaoca.

 

Gledateljka iz Surčina pita kada će biti uvedena kanalizacija u Novom Surčinu, dobijali su odgovor ali ništa određeno. (Anica)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju da trećim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u predmetnom području. Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period.

 

Servisni centar grada Beograda je pitanje gledateljke prosledio i GO Surčin.

 

Gledateljka pita zašto u pošti ne može da preuzme svoje račune, jer pošta ne isporučuje već duže vreme račune na kućnu adresu. (Vera)

 

Kako pitanje nije komunalne prirode, preporučujemo gledateljki da se neposredno obrati JP „Pošta Srbije“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana