Objavljeno: 15.11.2023. 16:55 Izmenjeno: 15.11.2023. 16:55

Gledateljka je u Domu zdravlja u Borči dobila uput za fizijatra,  bez datuma a tek posle 16 dana je dobila i termin. Ona pita da li postoji trijaža za hitne slučajeve i pacijente koji su na dužoj terapiji za dobijanje termina. (Dragica)   Odgovor DZ „Palilula“:   Hitna stanja se zbrinjavaju u službi opšte medicine […]

Gledateljka je u Domu zdravlja u Borči dobila uput za fizijatra,  bez datuma a tek posle 16 dana je dobila i termin. Ona pita da li postoji trijaža za hitne slučajeve i pacijente koji su na dužoj terapiji za dobijanje termina. (Dragica)

 

Odgovor DZ „Palilula“:

 

Hitna stanja se zbrinjavaju u službi opšte medicine i onda izabrani lekar daje upute ako oni to stanje ne mogu da zbrinu za druge specijaliste. Pitanje je da li je pacijentkinja došla sa uputom ili bez njega, i naravno da se hitna stanja ne zbrinjavaju u službi fizikalne medicine već na opštoj medicini.

 

 

Gledateljka pita da li će posle 4 meseca od prijavljivanja dobiti penzionersku karticu  i koliko treba da čeka da dobije istu. Ona se prijavila preko aplikacije GO Zemun. (Milka)

 

Gradska opština Zemun je, izlazeći u susret svojim najstarijim sugrađanima, ustupila  PIO Fondu šaltere na kojima zemunski penzioneri mogu da se prijave za penzionerske kartice. Šalteri 11 i 12 u Opštini Zemun počeli su sa radom u ponedeljak, 9. oktobra, a građani usluge PIO Fonda mogu da koriste radnim danima u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

 

Takođe, svi penzioneri sa teritorije Opštine Zemun, koji su već podneli zahtev za izdavanje kartice, na istim šalterima mogu da podignu svoje nove kartice.

 

 

 

Bertranda Rasela 2, GO Zemun. Gledalac moli da Zelenilo dođe da ošiša ogradu. Prijavljivao je ali  nisu došli. (Slavoljub)

 

Molbu gledaoca uputili smo JKP „Zelenilo Beograd“. Po dobijanju odgovora, gledalac će biti informisan o istom.

 

Gledaoci navode da se svaki dan na tromeđi naselja Mirjevo, Višnjička banja i Karaburma u nehigijenskom naselju Mali Leskovac, pale kablovi i drugi opasni materijali. Gledaoci su ponovo poslali fotografije i apeluju na  opštinu Palilula i inspekciju da se nešto uradi. (Viber)

 

Molbu i apel naših gledalaca Servisni centar Grada Beograda prosledio je GO Palilula i Komunalnoj miliciji. Preporučujemo gledaocima da se u trenutku paljenja sekundarnih sirovina neposredno obrate Komunalnoj miliciji na broj telefona Servisnog centar Grada Beograda 11 0 11 kako bi njihove ekipe u što kraćem roku izašle na teren.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana