Objavljeno: 09.11.2023. 14:30 Izmenjeno: 09.11.2023. 14:30

Gledateljka iz Kumodraža pita kada će i da li je u planu da se renovira ambulanta u Kumodražu. Ona kaže da su uslovi za zdravstvene radnike kao i za pacijente  nehumani, zidovi su  ispucali, a plafoni samo što ne otpadnu. (Milanka)     Iz DZ „Voždovac“ odgovorili su nam  da je ovaj Dom zdravlja preduzeo […]

Gledateljka iz Kumodraža pita kada će i da li je u planu da se renovira ambulanta u Kumodražu. Ona kaže da su uslovi za zdravstvene radnike kao i za pacijente  nehumani, zidovi su  ispucali, a plafoni samo što ne otpadnu. (Milanka)

 

 

Iz DZ „Voždovac“ odgovorili su nam  da je ovaj Dom zdravlja preduzeo sve procedure i zakonske odredbe u procesu rekonstrukcije objekta.

 

 

Naselje  Sanivil, GO Palilula. Gledateljka kaže da je ovo naselje postalo veliko a od gradskog prevoza imaju linije 202 i 35. Žali se da čekaju po pola sata, kod Doma omladine ne može da se uđe. Ona pita da li može da se poveća broj vozila i da se dugačke linije skrate, bilo bi efikasnije. ( Mila)

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

 

 

Do izgradnje novog terminusa (autobuske okretnice) „Dorćol (Dunavska)“, u postojećoj situaciji ne razmatra se skraćenje linije br. 35, odnosno moguće povećanje broja linija javnog prevoza i vozila na terminusima „Trg Republike“ i „Studentski trg“.

 

Povodom dela pitanja koje se odnosi na uvođenje dodatnih vozila, odnosno povećanje broja polazaka na linijama  br. 35 i 202, obaveštavamo vas da po planiranom redu vožnje na liniji 35 Novi Beograd /Blok 20/-Lešće /groblje/ radnim danima saobraća 12 solo autobusa na planiranom intervalu sleđenja od 7-8 minuta, dok na liniji 202 Omladinski stadion – Veliko Selo radnim danima saobraća 3 solo autobusa na intervalu sleđenja od 21 – 26 u vršnom periodu, odnosno 36 minuta u vanvršnom periodu. Dimenzionisanje ponuđenih kapaciteta na linijama javnog linijskog prevoza se vrši u skladu sa transportnim zahtevima putnika. Sekretarijat za javni prevoz redovno prati transportne zahteve putnika i u skladu sa raspoloživim resursima vrši korekcije ponuđenih kapaciteta na linijama. S obzirom na to da se u pitanju navodi interval nailaska vozila koji je značajno veći od planiranog, obaveštavamo vas da je toku uvođenje i implementacija novog sistema za praćenje i upravljanje javnim prevozom putnika koji će omogućiti bolje funkcionisanje u pogledu praćenja realizacije planiranih polazaka u realnom vremenu kada očekujemo da će nivo realizacije planiranih polazaka na liniji biti podignut i kvalitet prevozne usluge biti unapređen.

 

 

Gledateljka pita zašto u Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici nema Torlakove vakcine protiv gripa i kada će je biti?

 

Pitanje gledateljke uputili smo DZ „Dr Simo Milošević“ Čukarica. Po dobijanju traženih informacija, obavestićemo gledateljku.

 

Bulevar oslobođenja 172, GO Voždovac. Gledateljka se zahvaljuje jer je otklonjen kvar sa grejanjem. JKP „Beogradske elektrane“ su sanirale kvar za manje od 24 sata. (Gordana)

 

Pohvalu gledateljke Servisni centar grada Beograda prosledio je JKP „Beogradske elektrane“.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana