Objavljeno: 02.11.2023. 14:13 Izmenjeno: 02.11.2023. 14:13

Gledateljka pita Infostan kako je moguće realizovati reprogram duga koji je preko 500 000 dinara. (Gordana)   Odgovor JKP „Infostan tehnologije“:   Počev od septembra meseca prošle godine, svakog poslednjeg petka u mesecu realizovana su Otvorena vrata kod direktora Preduzeća, u cilju pomoći građanima da se u okviru nadležnosti Preduzeća nađu najbolja rešenja za rešavanje […]

Gledateljka pita Infostan kako je moguće realizovati reprogram duga koji je preko 500 000 dinara. (Gordana)

 

Odgovor JKP „Infostan tehnologije“:

 

Počev od septembra meseca prošle godine, svakog poslednjeg petka u mesecu realizovana su Otvorena vrata kod direktora Preduzeća, u cilju pomoći građanima da se u okviru nadležnosti Preduzeća nađu najbolja rešenja za rešavanje zahteva korisnika. U neposrednom kontaktu sa više stotina korisnika komunalnih usluga, kojima JKP Infostan tehnologije ispostavlja mesečne račune, sagledani su i analizirani problemi sa kojima se susreću, a koji se tiču nadležnosti Preduzeća. Kao najčešći problem izdvojio se nemogućnost plaćanja nagomilanih dugovanja jednokratno.

 

Po prvi put je dužnicima koji su evidentirani kod nadležnog Centra za socijalni rad kao korisnici novčane socijalne pomoći i/ili dodatka za pomoć i negu drugog lica i uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica ili kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje,  kao korisnici penzije i/ili novčane naknade, omogućeno plaćanje duga pod povoljnijim uslovima i na veći broj rata.

 

Grad Beograd i JKP „Infostan tehnologije“ od 1. novembra 2023. do 30. aprila 2024. godine sprovode akciju reprograma duga po najpovoljnijim uslovima za korisnike komunalnih usluga. Svim građanima pružena je mogućnost da izmire dugovanja dospela do 31. avgusta 2023. godine na više mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga. Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i obustavlja postupak izvršenja, pri čemu su obezbeđeni posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika. Akcija reprograma duga sprovodi se u skladu sa Zaključkom Gradskog veća grada Beograda.

 

Gledalac pita da li osobe koje su ostvarile pogodnost na umanjenje računa za struju za 120kw imaju pravo i na umanjenje istog računa za 1000 dinara koje je stupilo na snagu 01.11.2023. ( Budimir)

 

Iz Elektroprivrede Srbije dobili smo sledeći odgovor:

 

Kupac koji je po nekom osnovu ranije stekao status energetski ugroženog kupca a uz to je penzioner sa minimalnom penzijom ili primalac uvećane socijalne pomoći ostvaruje pravo i na dodatni popust od 1000 dinara u toku grejne sezone. Korisnik može imati status energetski ugroženog kupca po više osnova i oni se međusobno ne isključuju.

 

 

Dušana Vukasovića 56, GO Novi Beograd. Gledateljka traži da se postavi poklopac na šaht na ovoj lokaciji. Ona kaže da se šaht nalazi  kod garaža na samom ulazu u zgradu i dugo vremena na njemu stoji improvizovan poklopac. (Nada)

 

Iz GO Novi Beograd odgovorili su nam da je pokrenut postupak inspekcijskog nadzora kako bi se utvrdilo u čijoj je nadležnosti predmetni šaht. Nakon utvrđivanja nadležnosti, inspekcija će naložiti zamenu improvizovanog poklopca adekvatnim.

 

Gledateljka ponavlja pitanje kada će biti izgrađena kanalizacija u ulici Porodice Trajković na Banjici. (Nada)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju:

 

Javno – komunalno preduzeće “Beogradski vodovod i kanalizacija” treba da obezbedi tehničku dokumentaciju za izgradnju kanalizacije u Bloku na Voždovcu, a čime je obuhvaćena i Ulica porodice Trajković. Predlogom programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, planiraće se sredstva za izvođenje radova, na osnovu tehničke dokumentacije koju treba da izradi JKP BVK.

 

Gledalac želi da pohvali vozača autobusa 78 Dalibora Lukića koji je bio veoma profesionalan. Gledalac je slepo lice a vozač je pokazao ljudskost i empatiju. (Budimir)

 

Pohvale našeg gledaoca za ljudskost i profesionalnost vozača Servisni centar grada Beograda prosledio je Sekretarijatu za javni prevoz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana