Objavljeno: 28.10.2023. 10:11 Izmenjeno: 28.10.2023. 10:11

Gledateljka se žali da Lastin autobus putnike doveze do naselja Stojnik i onda se vraća prazan za Sopot. Vozač ne vozi putnike, prolazi pored njih i kaže da je to naredba i da može da dobije kaznu od 100 hiljada dinara ukoliko ih poveze. (Milena)     Odgovor Saobraćajnog preduzeća „Lasta“:   SP Lasta a.d. […]

Gledateljka se žali da Lastin autobus putnike doveze do naselja Stojnik i onda se vraća prazan za Sopot. Vozač ne vozi putnike, prolazi pored njih i kaže da je to naredba i da može da dobije kaznu od 100 hiljada dinara ukoliko ih poveze. (Milena)

 

 

Odgovor Saobraćajnog preduzeća „Lasta“:

 

SP Lasta a.d. Beograd realizuje polaske u skladu sa redovima vožnje koje izdaje Sekretarijat za javni prevoz kao nadležna institucija za odvijanje saobraćaja na prigradskim i lokalnim linijama na teritoriji grada Beograda.

Po novom Ugovoru sa gradom Beogradom i po redovima vožnje  koji su u primeni od 16.09.2023.godine ukinuti su polasci na liniji 44331 iz Stojnika za Sopot, pa shodno tome autobus se iz Stojnika za Sopot vraća nultom vožnjom jer bi Lasta bila u zakonskom prekršaju ukoliko bi realizovala prevoz putnika na polascima koji nisu registrovani redom vožnje.

 

Gledalac kaže da penzioneri dobijaju paket ali ako ste bračni drugovi jedan može, a drugi ne može da podigne paket iako oboje ispunjavaju uslove. On pita zašto? ( Milovan)

 

Iz Saveza penzionera Beograda odgovaraju:

 

17 opštinskih udruženja penzionera koji se nalaze u sastavu Gradske organizacije penzionera Beograd, na osnovu odredbi Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje sprovode postupak nabavke i podele paketa solidarnosti. Pravo na paket solidarnosti imaju penzioneri čija penzija ne prelazi limit od 20.631.03 dinara bez obzira da li je član udruženja penzionera ili nije. Udruženje penzionera je obavezno da imenuje komisiju, oglasi, prikupi zahteve i izvrši podelu paketa solidarnosti. Komisija u skladu sa kriterijumima i podnetim zahtevima odlučuje o podeli paketa.

 

 

Gledateljka ima vikendicu na Zlatarskom jezeru. Sedam meseci nije bila tamo jer živi u Beograd ali bez obzira na to mora da plaća TV pretplatu. Kako može da se odjavi i da ne plaća pretplatu? (Stana)

 

U vezi sa navedenim potrebno je da gledateljka lično podnese zahtev za oslobađanje od pretplate na šalteru RTS-a ili elektronskim putem na mejl adresu taksajms@rts.rs.

Javni medijski servis po podnetim zahtevima donosi odluke o oslobađanju od obaveze plaćanja takse za javni medijski servis u skladu sa zakonom kojim se uređuje opšti upravni postupak.

 

 

Gledateljka pita do kada  će žene koje su operisale karcinom dojke plaćati učešće za lek Nolvadeks koji moraju da piju 5 godina. Ona pita da li može to učešće da se ukine? (Sofija)

 

Pitanje gledateljke Servisni centar grada Beograda prosledio je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledateljku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana