Objavljeno: 26.10.2023. 14:39 Izmenjeno: 26.10.2023. 14:39

Grgetečka ulica, GO Palilula. Gledalac pita zašto u ovoj ulici nema nijednog ležećeg policajca? (Slavuj)     Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:   Fizička prepreka je u Grgetečkoj ulici ugrađena na početnom delu ulice koja je duga preko 700 metara sa ciljem da se na početku ulice vozači upozore i da vožnju prilagode uslovima. Uslovi saobraćaja […]

Grgetečka ulica, GO Palilula. Gledalac pita zašto u ovoj ulici nema nijednog ležećeg policajca? (Slavuj)

 

 

Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:

 

Fizička prepreka je u Grgetečkoj ulici ugrađena na početnom delu ulice koja je duga preko 700 metara sa ciljem da se na početku ulice vozači upozore i da vožnju prilagode uslovima. Uslovi saobraćaja su, na preostalom delu Grgetečke ulice, kao i na ostatku ulične mreže koja je formirana u naselju desno od Zrenjaninskog puta, praktično isti, pa bi se, ako bi se ugradnja fizičkih prepreka smatrala obaveznom merom, prepreke morale ugrađivati na svakih 50-100 metara, jer samo na tako kratkom potezu imaju efekat na usporavanje saobraćaja. To znači da bi ih samo duž Grgetečke ulice, moralo biti makar 10 komada.

U cilju efikasnog saobraćaja, minimiziranja negativnih efekata po okolinu i amortizaciju vozila, ugradnja fizičkih prepreka se praktikuje pre svega u zonama u kojima postoje javni objekti visoke atrakcije za ugrožene kategorije pešaka, kao što su škole, vrtići igrališta, parkovi i domovi za starija lica i slično.

U stambenim ulicama, naročito ako ne postoje mesta intenzivnih ukrštanja pešačkih tokova  sa tokovima motornih vozila, fizičke prepreke se restriktivno ugrađuju imajući u vidu navedene negativne efekte i ograničenje u efektivnosti prepreka na relativno kratak potez ulice.

 

 

Borova 2, GO Čukarica. Gledateljka kaže da je Vodovod iskopao rupe kod nekih cevi i svakog dana čekaju da te rupe zatvore ali ništa. Ona pita kada će radovi da se završe a rupe asfaltiraju? ( Milica)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Na predmetnoj lokaciji ulica Borova br. 2 u naselju Cerak izvršeni su pripremni radovi za povezivanje dela naselja Cerak vinogradi na magistralni cevovod DN 500 i formiranja alternativnog pravca napajanja pomenutog naselja iz pravca ulice Pilota Mihaila Petrovića u cilju smanjenja verovatnoće obustave vodosnabdevanja naselja u slučaju havarije na vodovodnoj mreži.

Predmetni radovi na povezivanju vodovodne mreže nisu izvršeni u prethodnom periodu zbog angažovanja nadležnih službi na popravci velikog broja kvarova visokog stepena prioriteta usled kojih je bilo ugroženo vodosnabdevanje velikog broja potrošača.  Predmetni radovi će biti okončani u najkraćem mogućem roku nakon čega će sve oštećene površine biti vraćene u prvobitno stanje.

 

Gledateljka kaže da penzioneri čekaju penzionersku karticu na kućnu adresu a ništa ne stiže. Ona pita gde mogu podići karticu? (Katarina)

 

Prema informaciji sa sajta Fonda PIO kada vaša Penzionerska kartica bude izrađena i personalizovana iz Fonda PIO će Vam poslati poruku na mobilni telefon, koji ste im dostavili prilikom prijave, da dođete u filijalu Fonda radi preuzimanja ili će Vam dostaviti poštom na kućnu adresu.

 

Gledalac kaže da penzioneri dobijaju paket ali ako ste bračni drugovi jedan može, a drugi ne može da podigne paket iako oboje ispunjavaju uslove. On pita zašto? ( Milovan)

 

Pitanje gledaoca prosledili smo Savezu penzionera Beograda. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana