Objavljeno: 24.10.2023. 14:25 Izmenjeno: 24.10.2023. 14:25

Ulica Ruža 16-18, GO Voždovac. Gledateljka prijavljuje da su ekipe dolazile da postave ležeće policajce, ali komšija je sprečio izvođenje radova. Dolazila je i policija ali od svega ništa i dalje nisu postavljeni ležeći policajci a to je bilo pre dva meseca. (Jagodinka)   Iz JKP „Beograd put“ dobili smo sledeći odgovor:   Ekipe su […]

Ulica Ruža 16-18, GO Voždovac. Gledateljka prijavljuje da su ekipe dolazile da postave ležeće policajce, ali komšija je sprečio izvođenje radova. Dolazila je i policija ali od svega ništa i dalje nisu postavljeni ležeći policajci a to je bilo pre dva meseca. (Jagodinka)

 

Iz JKP „Beograd put“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Ekipe su izlazile na teren. Pokušaćemo u narednom periodu da postavimo ležeće policajce, ali morate imati u vidu da nam je bezbednost radnika na prvom mestu.

 

 

 

Gledateljka pita da li može da dobije informaciju kada i da li će biti leka pod nazivom Kaskata za plućnu hipertenziju. Ona kaže da  ga već duže vreme a nema ni zamene, proizvodi ga Hemofarm. (Ljiljana)

 

Odgovor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje:

 

Kompanija „Hemofarm“, proizvođač leka zaštićenog naziva Cascata, koji se izdaje o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, obavestila nas je o zastoju u proizvodnji leka (zbog problema sa dobavljačem blistera) najmanje do kraja godine.

 

Da bi lek bio dostupan pacijentima, kompanija iz Španije je uvezla lek istog sastava, a drugog zaštićenog naziva (Bosentan Normon) u količini koja je prema prosečnoj potrošnji dovoljna za višemesečno snabdevanje tržišta Srbije. Taj lek će se tokom ove sedmice naći u apotekama.

 

Veleprodaja trenutno raspolaže sa količinama leka Cascata u jačini od 125 miligrama.

 

S obzirom na to da lek koristi mali broj pacijenata (prosečna mesečna potrošnja iznosi oko 150 pakovanja za jačinu od 125 mg i oko 30 pakovanja za jačinu od 62,5 mg), ne može se očekivati da ga ima svaka apoteka, već uglavnom ti pacijenti uzimaju lek u onim apotekama koje ga baš za njih i nabavljaju.

 

 

 

Građani prijavljuju iz Mirjeva, Karaburme i Višnjičke banje da se u nehigijenskom naselju Mali Leskovac, naselje koje se prostire od Slanačkog puta  do Mirjevskog bulevara,  svaki dan pale otpad, gume kao i veoma opasne materije. Građani prijavljuju, ekipe vatrogasaca redovno dolaze ali se moli da se trajno reši ovaj velike gradski problem. (Viber)

 

Iz Sekretarijata za inspekciju , nadzor i komunikaciju odgovaraju u vezi sa prijavama građana, koje se odnose na povećano zagađenje vazduha na teritoriji Mirijeva, Karaburme i Višnjičke banje  da inspektor za zaštitu životne sredine ovog Sekretarijata, shodno Zakonu o zaštiti životne sredine može preduzeti mere protiv preduzeća, domaćeg i stranog pravnog lica i preduzetnika koji u obavljanju privredne i druge delatnosti ugrožavaju ili zagađuju životnu sredinu.

Kontrola postupanja po predstavkama koje se odnose na zbrinjavanje i spaljivanje raznoga otpada,  što je suprotno odredbama Odluke o održavanju čistoće , u nadležnosti je komunalne milicije Sektora komunalne milicije i komunalne inspekcije GO Palilula.

 

Na osnovu svega navedenog potrebno je da građani u trenutku vršenja prekršaja odnosno u trenutku  paljenja sekundarnih sirovina građani kontaktiraju Komunalnu miliciju na broj telefona Servisnog centra grada Beograda 11 0 11 ili opštinsku komunalnu inspekciju.

 

 

Gledateljka  pita kada će dobiti svoju imovinu restitucijom. Ona od 2012. godine čeka isplatu za svju zemlju u selu kod Majdanpeka. Pita da li Agencija za restituciju prima građane i kada ? ( Dubravka)

 

 

Prema informaciji sa sajta Agencije za restituciju prijem ili telefonski razgovor sa obrađivačem konkretnog predmeta, a radi pružanja stručne pomoći, zakazuje se isključivo pisanom molbom na adresu elektronske pošte zakazivanje@restitucija.gov.rs ili pisanom molbom koja se šalje na adresu Agencije, Kolarčeva 7, 11000 Beograd, Republika Srbija. Molba treba da sadrži broj predmeta i ime i prezime podnosioca molbe sa telefonskim kontaktom ili adresom elektronske pošte.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana