Objavljeno: 17.10.2023. 14:31 Izmenjeno: 17.10.2023. 14:31

Gledateljka pita zašto penzioneri koji nisu iz Beograda nemaju besplatan prevoz u Beogradu kao što imaju penzioneri koji su iz Beograda? (Dušanka)   Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:   Članom 19. i 20. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, propisano je da lica starija od 65 godina ostvaruju […]

Gledateljka pita zašto penzioneri koji nisu iz Beograda nemaju besplatan prevoz u Beogradu kao što imaju penzioneri koji su iz Beograda? (Dušanka)

 

Odgovor Sekretarijata za javni prevoz:

 

Članom 19. i 20. Pravilnika o tarifnom sistemu u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, propisano je da lica starija od 65 godina ostvaruju pravo na uslugu prevoza bez naknade (besplatan prevoz) uz odgovarajuću voznu ispravu na osnovu fotokopije lične karte pod uslovom da imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda. Pravo na navedenu voznu ispravu imaju i izbegla lica starija od 65 godina na osnovu fotokopije izbegličke legitimacije (plave boje) (original na uvid) i interno raseljena lica starija od 65 godina na osnovu fotokopije lične karte (original na uvid), fotokopije legitimacije za raseljena lica (bele boje) (original na uvid) i  fotokopije potvrde MUP-a o prijavljenom boravku na teritoriji grada Beograda ne starija od dve godine (original na uvid).

 

 

Gledateljka se žali na Dom zdravlja Palilula, ogranak u Borči. Gledateljka je zvala za pomoć nepokretnoj ćerki ali je osoblje Doma zdravlja odbilo da dođe. Ona je nepokretna, povraćala je i imala temperaturu a gledateljki su rekli  da će doći jedino ako osoba za koju se zove krvari. Gledateljka moli da se proveri zašto nisu mogli da pruže pomoć osobi u takvom stanju? (Darinka)

 

Iz DZ „Palilula“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Služba kućnog lečenja i nege je kontaktirala pacijenta da bi dobili precizne informacije šta se dešavalo dana na koji je uložila žalbu. S obzirom na to da je tog dana radio doktor koji je odsutan, izjavu lekara dostavićemo onda kada budemo u mogućnosti da istu dobijemo od njega i prosledićemo je  sa objašnjenjem situacije.

 

 

Gledateljka pita da li vozač može da izbaci putnike pet stanica pre poslednje stanice? U pitanju je linija 51, privatni prevoznok Banbus. (Ljiljana)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Da bismo utvrdili da li je u pitanju nepoštovanje pravila od strane vozača ili opravdan razlog (npr. iznenadni kvar vozila), potrebno je da nam gledateljka dostavi tačne podatke o datumu, vremenu, smeru kretanja vozila i stajalištu na kome se događaj odigrao. Takođe, ukoliko je gledateljka zapisala garažni broj vozila bilo bi od pomoći da se utvrdi vozilo, vozač, kao i razlog zbog koga je putnicima rečeno da napuste vozilo.

 

 

Grgetečka ulica, GO Palilula. Gledalac pita zašto u ovoj ulici ne postoji nijedan ležeći policajac? (Slavuj)

 

Pitanje i predlog gledaoca u vezi sa postavljanjem ležećih policajaca u navedenoj ulici  prosledili smo Sekretarijatu za saobraćaj. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledaoca.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana